EKRE reiting tegi Marti Kuusiku skandaali tuules suure kukkumise (51)

BNS
Copy
Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) reiting tegi vaid päeva ministriametis olnud Marti Kuusiku skandaali tuules suure kukkumise, samal ajal Reformierakonna populaarsuse tõus näib pidurdamatu.

Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel tehtud Nordstati küsitlusest selgub, et kui veel aprilli teisel poolel nautis EKRE 19,1 protsendi suurust toetust, siis perioodil 29. aprillist kuni 7. maini, kuhu jäi ka endise väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Marti Kuusiku väidetava perevägivalla skandaal, kukkus toetusnäitaja 15 protsendi peale.

Samal ajal suurendab Reformierakond oma edu. Kui veel aprilli lõpus toetas neid 33,6 protsendi vastanutest, siis 7. maiks oli see näitaja tõusnud juba 35,6 protsendi peale. Teisel kohal on jätkuvalt Keskerakond, kelle toetus tõusis aprilli viimase nädala 18,5 pealt 7. maiks 19,9 protsendi peale.

Tõusu on teinud ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond, mille toetus on tõusnud 8,5 protsendilt 10,8 peale. Neljas on Isamaa, kelle toetus oli 7. maiks kerkinud 7,7 protsendilt 8,3 peale. Eesti 200 toetus on kuus protsenti ja see on kerges languses, kuna aprilli viimase nädala küsitluse järgi oli see 7,2. Rohelisi toetab mai esimese nädala lõpuks 2,5 protsenti küsitletutest.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on 2016. aasta jaanuaris asutatu mõttekoda, mis uurib ja analüüsib Eesti ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid protsesse.

Kommentaarid (51)
Copy
Tagasi üles