Tartumaa sotsid toetavad erakonna juhi kandidaadina Lauri Läänemetsa

BNS
Copy
Lauri Läänemets.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva õhtul kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tartumaa piirkonna juhatus otsustas toetada juuni alguses toimival erakonna üldkogul esimehe kandidaadina Lauri Läänemetsa.

SDE Tartumaa piirkonna esimees Priit Lomp sõnas, et Tartumaa sotsid otsustasid üksmeelselt anda esimehe kandidaatide seast oma toetuse Lauri Läänemetsale, kuna on selge, et erakonna juhtimises on vaja muutusi.

«Toetame Läänemetsa ideed erakonna juhtimise ümber korraldamiseks ning liikmete senisest laiemaks kaasamiseks. Lauri Läänemets on tõestanud end põhimõttekindla inimesena ja seisnud erakonna juhatuses alati ka nende teemade eest, mis on olulised väljapool pealinnaregiooni,» lausus Lomp.

SDE aseesimehe kandidaadiks esitas Tartumaa juhatus senise juhatuse liikme, Hiiumaa vallavanema Reili Randi ning valitavasse erakonna juhatusse Tartumaa piirkonna esimehe, Kastre vallavanema Priit Lompi ja erakonna volikogujuhi, Elva abivallavanema Marika Saare.

Alates 2011. aastast SDE ridadesse kuuluv Lauri Läänemets (36) on erakonna juhatuse liige ja Järvamaa piirkonna juhatuse esimees ning SDE omavalitsuskogu esimees. 2013-2017 töötas ta Väätsa vallavanemana ja alates 2017. aastast kuulub Türi vallavolikogusse. Läänemets on kaitseliitlane ja aktiivne abipolitseinik ning pälvis 2017. aastal kodanikuühiskonna eestvedajana presidendilt vabatahtlike kaasaja aumärgi.

Lauri Läänemets kogus riigikogu valmistel Järva- ja Viljandimaal 994 häält, millega ta oli oma piirkonnas Helmen Küti järel teine häätemagnet. Läänemetsa kodukohas, Väätsa valimispiirkonnas hääletas SDE poolt 48 protsenti inimestest. See teeb Väätsast kõrgeima sotside toetusega piirkonna ja ühe neljast piirkonnast, kus sotsidel õnnestus saavutada valimisvõit. Lauri Läänemets on Marina Kaljuranna asendusliige riigikogus.

SDE üldkogu toimub 9. juunil Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles