Alkoholitootjad: Läti piirikaubanduse hoog ei ole raugenud (1)

PM Majandus
Copy
Piirikaubanduse hoog ei rauge.
Piirikaubanduse hoog ei rauge. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti Õlletootjate Liidu sõnul müüdi aasta esimese nelja kuuga Läti piiril ligi 40 protsenti rohkem siidrit ja muud lahjat alkoholi kui samal perioodil möödunud aastal ning ka õlle müük kasvas vähesel määral.

Alkoholitootjate 2019. esimese nelja kuu müüginumbrid näitavad, et piirikaubandus ei näita taandumise märke - müügitulemustest nähtub, et kui 2018. aasta esimese nelja kuu jooksul müüdi Läti piiril 0,91 miljonit liitrit siidrit ja muud lahjat alkoholi, siis tänavu on see number 1,25 miljonit liitrit ehk kasv on olnud peaaegu 40 protsenti, teatas liit.

Samuti ei ole taandunud õllemüügi numbrid, käesoleva aasta esimesel neljal kuul müüdi lõunapiiril 6,65 miljonit liitrit õlut (2018 esimesel neljal kuul -  6,638 miljonit liitrit). 2019 täisaastaks prognoosivad tootjad, et lõunapiiril müüakse umbes 29 miljonit liitrit õlut ning 5,5 miljonit liitrit muud lahjat alkoholi. 

«Võime jätkuvalt tõdeda, et piirikaubanduse põhjuseks on puhtalt majanduslikud argumendid, mitte emotsionaalsed protestimeeleolud või Lätis käimise põnevus. Piirikaubandust saab kaotada vaid maksulangetuste abil, ilma rahalise motivaatorita Lätist ostmine ei vähene,» ütles Õlletootjate Liidu tegevjuht Peeter Võrk pressiteates.

Eesti Õlletootjate Liit on alkoholitootjate katusorganisatsioon, kes esindab Eesti õlle- ja muu lahja alkoholi tootjaid. Müügistatistika on kogutud liikmesorganisatsioonidelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles