Video: hiiglaslik tolmutorm mähkis Austraalia väikelinna pimedusse

Copy

Eile õhtupoolikul rullus üle Lääne-Austraalias asuva Mildura linna hiiglaslik tolmutorm, mis muutis päevavalguse hetkega pilkaseks pimeduseks.

Kella 17 paiku parasjagu lennujaamas viibinud Tanvi Mor kirjeldas tormi jõudmist Victoria osariigi väikelinna kohale vaatepildina, kus Mildura näiliselt alla neelati. Tema sõnul pole linnas nii ränka tolmutormi esinenud 40 aastat.

Tolmu mattunud Mildura linn Austraalias.
Tolmu mattunud Mildura linn Austraalias. Foto: ANDREW THOMAS / SOCIAL MEDIA / SCANPIX

Sotsiaalmeedias levivatelt piltidelt ja videotelt on näha linna kohal kõrguvaid hiiglaslikke tolmupilvi ning kohalik autoärimees Shaun Blythman rääkis täna, et nüüd seisab neil ees ränk töö saada sajalt masinalt maha šokolaadipruun kiht tolmu.

Mehe sõnul näis esmalt, et linnale läheneb suur äikesetorm, kuid siis läks väljas järsku täiesti pimedaks. «See oli nagu paks sein,» rääkis Blythman.

Tolmutorm lähenemas Mildura linnale Lääne-Austraalias.
Tolmutorm lähenemas Mildura linnale Lääne-Austraalias. Foto: ANDREW THOMAS / SOCIAL MEDIA / SCANPIX

Meteoroloogiaameti vanemilmaennustaja Richard Carlyon lausus, et tolmutormid on Lääne-Austraalias mais ebatavalised. «Tavaliselt võib seda näha kuivemal aastaajal, suvel,» selgitas ta. «Aasta algus on olnud väga kuiv.»

Kuigi Austraalias sadas läinud nädalal tugevat vihma, ei jõudnud see Victoria osariiki ja Lõuna-Austraaliasse. «Tavaliselt on praegusel ajal aastast olnud piisavalt vihma ja tolmu pole,» lisas Carlyon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles