Kohus konfiskeeris PERHi endiselt tehnikadirektorilt üle 126 000 euro

BNS
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus mõistis kolmapäeval riigihangetega skeemitanud Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) endisele tehnikadirektorile Ivo Millile tingimisi vangistuse ning konfiskeeris temalt üle 126 000 euro.

Kohus tunnistas Milli (55) süüdi suures ulatuses altkäemaksu võtmises, riigihangete teostamise nõuete rikkumises, dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises ning suures ulatuses rahapesus ja karistas teda tingimisi kolme aasta ja kaheksa päeva pikkuse vangistusega ning määras talle sama pika katseaja.

Kohus konfiskeeris temalt üheksa kuldmünti 10 533 euro väärtuses, pangaarvelt 92 048,69 eurot ja Volvo XC60 maksumusega 23 477,50 eurot. Ühtlasi mõistis kohus Millilt menetluskuludena välja 1814 eurot.

Keskkriminaalpolitsei pidas Milli kahtlustatavana kinni mullu 17. jaanuaril ning kaks päeva hiljem võeti ta toonase juhtiva riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse taotlusel ja kohtu loal vahi alla. Paari kuu pärast vabastati ta vahi alt.

Mill töötas aastatel 2009–2017 PERHi tehnikadirektorina ja kuulus PERHi ehitustööde riigihangete komisjoni.

Süüdistuse järgi kindlustas Mill tehnikadirektorina altkäemaksu eest riigihangetel osalenud ettevõtetele riigihankemenetlustes mitmeid eeliseid.

Valdavalt ehituse ja projekteerimise hangete kogumaksumus ulatus üle kümne miljoni euro.

Kohus lahendas Milli kriminaalasja kokkuleppemenetluses.

Eelmisel aastal mõistis kohus karistused mitmele ehitusfirmale ja nende juhtidele, kes Millile altkäemaksu andsid.

Kriminaalasja uuris keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja uurimist juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles