USA esindajatekoja õiguskomitee soovib Barri vastutusele võtta

Copy
Bill Barr.
Bill Barr. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

USA esindajatekoja õiguskomitee soovib justiitsminister William Barri vastutusele võtta õigusemõistmise halvustamise eest, edastas kolmapäeval kohalik meedia.

Õiguskomitees hääletas Barri vastutuselevõtmise poolt 24 ja vastu oli 16 inimest. Asi liigub nüüd edasi arutamisele kogu esindajatekoja ette, kuid pigem jääb see poliitilise vastulause tasemele, sest justiitsministeeriumi künnis omaenda justiitsministrile süüdistuse esitamiseks on üsnagi kõrge.

Komitee süüdistab Barri muu hulgas selles, et see pole kongressile andnud täielikku ja objektiivset pilti eriprokurör Robert Muelleri uurimisest.

Valge Maja keeldus kolmapäeval täitmast kongressi demokraatide "ebaseaduslikku ja vastutustundetut" nõudmist anda neile üle redigeerimata versioon eriprokuröri Venemaa-raportist.

"Ei Valge Maja ega justiitsminister (Bill) Barr ei kavatse täita esimees (Jerry) Nadleri ebaseaduslikku ja vastutustundetut nõudmist," ütles oma avalduses Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders, viidates esindajatekoja õiguskomisjoni demokraadist esimehele. 

Nadler nimetas kolmapäeva õhtul toimuvat põhiseaduslikuks kriisiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles