Kaitsja jäi vahialusele kirjade vahendamisega vahele (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Ümbrik. Pilt on illustratiivne.
Ümbrik. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Viru maakohus määras kaitsjale tuhat eurot rahatrahvi selle eest, et ta vahendas vahialusele kaks kirja. 

Nimelt oli vahialusel keelatud kuni kohtu alla andmiseni lühiajalised ja pikaajalised kokkusaamised, kirjavahetus ja telefoni kasutamine. Kinnipeetaval oli lubatud suhelda ainult kaitsjaga, riigiasutuste, kohalike omavalitsuste ja nende ametiisikutega. 

Kinnipeetute kambrite kontrolli käigus leiti kahtlustatava kambrist kaks kirja, mille sisust võis välja lugeda, et need olid saabunud väljastpoolt kinnipidamisasutust. Kuna kahtlustataval puudus võimalus kokku puutuda teiste kõrvaliste isikutega välja arvatud kaitsjaga, siis tekkis põhjendatud kahtlus, et selline kirjavahetus võib olla teostatud kaitsja vahendusel.

«Peale kohtumist kaitsja ja kahtlustatava vahel, teostati kaitsjale läbiotsimine, mille raames andis kaitsja välja kahtlustatavalt saadud kirja, mis oli mõeldud kinnipidamisasutusest väljas asuvale isikule,» selgitas prokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova. 

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Jürgen Hüva leidis, et kaitsja on rikkunud prokuratuuri poolt kehtestatud lisapiiranguid vahi all viibivale isikule, vahendades kirjavahetust kahtlustatava ning väljastpoolt kinnipidamisasutust viibivate isikute vahel. «Selline käitumine on äärmiselt taunitav ning sellele peab järgnema vastav reaktsioon,» lisas prokurör.

Viru maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning määras kaitsjale rahatrahvi summas 1000 eurot.

Tegemist on lepingulise kaitsjaga, kes ei ole Eesti Advokatuuri liige. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles