Põhja-Korea tulistas välja kaks lühimaaraketti (1)

Copy
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un jälgimas laupäevast raketikatsetust.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un jälgimas laupäevast raketikatsetust. Foto: 朝鮮通信社 / AP / Scanpix

Põhja-Korea võis täna korraldada järjekordse raketikatsetuse. Lõuna-Korea sõjaväe teatel tulistas põhjanaaber arvatavasti välja kaks lühimaaraketti.

Lõuna-Korea märkas täna Põhja-Koreast lendu lastud laskekehi, mis tulistati Põhja-Korea Põhja-Pyongyani provitsist itta. Raketid tulistati kohaliku aja järgi kell 16.30 (Eesti aja järgi kell 10.30). Hiljem ütles Lõuna-Korea kindralstaap, et tegu oli arvatavasti kahe lühimaaraketiga, mis lendasid vastavalt 420 ja 270 kilomeetrit.

Jaapani kaitseministeeriumi teatel raketid neile ohtu ei kujutanud. «Praegu ei ole me teadlikud ühestki olukorrast, mis kujutaks vahetut ohtu Jaapani riiklikule julgeolekule,» teatas ministeerium.

Raketid tulistati ajal, mil USA eriesindaja Stephen Biegun oli äsja saabunud Lõuna-Koreasse, et pidada liitlastega kõnelusi Põhja-Korea tuumaarsenali üle. 

Alles möödunud nädalavahetusel korraldas Põhja-Korea üle pika aja raketikatsetuse, mille käigus testiti muu hulgas vähemalt üht ballistilist lühimaaraketti. Siis uskusid eksperdid, et kõneluste taga on diktaator Kim Jong-uni soov survestada USA president Donald Trumpi ning panna Ühendriikide liider nõustuma tema poolt välja käidud plaaniga osaliseks tuumarelvitustamiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles