Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks ajakirja Eesti Naine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Karskusliidu juhatuse liige Kai Krabo
Eesti Karskusliidu juhatuse liige Kai Krabo Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Karskusliit valis 2008. aasta tegijaks ajakirja Eesti Naine, mis oma ajalooliste karskusliikumise juurtega kannab ka tänapäeval missiooni, et kasvatada, harida ning avardada eesti naiste ja perekondade vaimu, silmaringi ning tervist.

«Alkoholitemaatikat, nii probleeme kui ka ennetust, käsitletakse igas Eesti Naise ajakirja numbris,» selgitas Eesti Karskusliidu juhatuse liige Kai Krabo.

«Olgu selleks siis märkamatud alltekstid, harivad artiklid või kogemuslood. Samuti teavitatakse naisi ja emasid alkoholist tulenevatest pere- ja terviseprobleemidest, andes nõu, kuidas vaimselt ja füüsiliselt probleemidest võitu saada. Eesti Naine on positiivne karskust propageeriv eeskuju kõigile lugejatele,» lisas Krabo, teatas Eesti Karskusliit.

Oluline on ka Eesti Naise enesepositsioneerimine Eesti karskusliikumises, ajakirja sünnist tänapäevani. Eesti Naise loomisest karskusliikumise osana kirjutas Maarja Keskpaik ajakirja möödunud aasta maikuu numbris.

«Ajakiri Eesti Naine sai alguse tänu sellele, et naiste karskusliikumine vajas avalikku häälekandjat. Ajakirja vahendusel oli karsket ning tervet maailmavaadet levitada lihtsam kui suusõnal veendes.»

Eesti Karskusliit plaanib alanud aastal ajakirja Eesti Naise toimetusega ka koos alkoholiproblemaatikat käsitleda. «Kevadel peab karskusliit oma aastakonverentsi, kus anname Eesti Naise toimetusele üle tänukirja,» ütles Karskusliidu esimees Lauri Beekmann.

«Oleme loomas traditsiooni, et aastakonverentsi teemaks kujuneb möödunud aasta tegija tegevusvaldkond ja nii plaanime ka sel aastal koostöös Eesti Naisega panna paika käsitletavad teemad ja otsida ka ettekandjad. Suure tõenäosusega pöörame siis tähelepanu alkoholiprobleemidele perekonnas ja paarisuhtes,» rääkis Beekmann.

Aasta tegija valimise algatas Eesti Karskusliit möödunud aastal, mil tõsteti esile Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni ning tollase Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimehe Merilin Piipuu tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles