Prantsuse võimud uurivad Itaalia luuraja salapärast surma

Copy
Politseiautod Pariisis.
Politseiautod Pariisis. Foto: Bertrand Guay / AFP / Scanpix

Prantsuse võimud alustasid uurimist seoses Itaalia luureametniku surmaga Pariisis. Mehe surnukeha leiti vere- ja okseloigust esmaspäeval.

Prantsusmaa ajakiri Le Point teatas, et Prantsusmaa politsei leidis Itaalia luureteenistuse töötajale reserveeritud hotellitoast krüpteeritud koodi. AFP teatel leiti seifist ka salastatud dokumente, mälupulki ja 2000 eurot 20-eurostes kupüürides.

Itaalia saatkond Pariisis usub, et 50-aastane agent suri loomulikul teel ning haav tema lõual võis olla põhjustatud kukkumisest.

Anonüümsed allikad kinnitasid AFP-le, et surnud mees oli kõrge Itaalia luureametnik. Tema juurest leitud visiitkaardil seisab, et mees töötas Itaalia peaministri kantseleis, mida juhib peaminister Giuseppe Conte. Peaminister juhib nii Itaalia kaitsepolitsei kui välisluure tegevust, kuid pole selge, millise luureasutuse heaks Massimo I. nime all identifitseeritud mees töötas.

Agent leiti surnuna esmaspäeva varahommikul, mil häirekeskus sai kutse mehe hotellituppa. Kell 1.30 alustati tema elustamisega, kuid see tulemust ei toonud.

Massimo saabus Pariisi Montmartre piirkonnas asuvasse hotelli eelmisel reedel. Uurimine on näidanud, et Pariisi reisis ta Roomast.

Esimesed uurimistulemused ja raportid on kohaliku politsei ning kriminalistide poolt üle antud. Uurimist juhib kriminaalpolitsei ning Pariisi prokurör on avanud juurdluse surmapõhjuse selgitamiseks.

Kuu aega tagasi avastati Prantsuse alpides Šveitsi piiri lähedal endise Prantsusmaa luuraja Daniel Forestieri surnukeha. Endist spiooni oli tulistatud viiel korral. Varasemalt Prantsusmaa luureagentuuris DGSE töötanud Forestierile esitati eelmisel aastal süüdistus seoses vandenõuga tappa eksiilis elav Kongo kindral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles