Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Raadio Elmar saatejuht Kristiina Kraus andis välja räpiloo «Kevadfilm»
Raadio Elmar saatejuht Kristiina Kraus andis välja räpiloo «Kevadfilm» Foto: Erakogu

Toome teieni raadio Elmar 18. nädala muusikauudised. Regati uus singel «Head sõnad» salvestati fännide soovitusel, Ingeri uus laul räägib noorest poisist, kes otsib oma kohta elus, Jüri Pootsmannil ilmus laulukirjutajate laagris sündinud lugu, Elmari saatejuht Kristiina Kraus hakkas räppima.

Regati uus singel «Head sõnad» salvestati fännide soovitusel

Regati liikmete sõnul tuli ühel peol bändi juurde tüdruk, kes soovitas neil kuulata üht toredat laulu 80ndatest. See tundus kohe kaasahaarav. Kui laulu «Head sõnad» kontsertidel publiku peal prooviti, selgus, et rahvas teab lugu väga hästi ning see osutus väga menukaks.

Regati solist Marek Jürgenson lisas, et siis saigi bändiga otsustatud, et võiks salvestada vanast Monitori hitist uue Regati stiilis versiooni. Jürgensoni sõnul tundusid ka laulu sõnad tänapäeva Eesti konteksti pannes väga asjakohased. Regatt tänab oma fänne heade soovide eest ning ootab ka edaspidi ettepanekuid.  
 

Elmari saatejuht Kristiina Kraus hakkas räppima

Elmari saatejuht Kristiina Kraus andis välja räpiloo «Kevadfilm». Kristiina sõnul kasvas lugu välja ühest tööülesandest. Elmari tegevtoimetaja Ele Adamson palus kõigil saatejuhtidel luuletuse kirjutada. Krausil hakkas sulg jooksma ja nii saigi paberile ritta ja riimi pandud selle kevade tähtsamad ja kõneainet pakkuvamad teemad. Räppimise algtõed tegi Kristiinale selgeks räppar Vesikas. Appi tulid veel Reymo Kreuz, Anne Loho ja Allan Kasuk ning uus räpilugu oligi sündinud! Esitajanimi Kriim tuli sõnadest Kristiina ja riim.
 

Ingeri uus laul räägib noorest poisist, kes otsib oma kohta elus

Eesti Laulul looga «Coming Home» paljude südamed võitnud Inger avaldas koostöös plaadifirmaga Made in Baltics (Sony Music) uue singli «Willie».

««Willie» on fiktiivne lugu ühest noorest poisist, kes otsib kohta elus. See lugu väljendab, et ükskõik kui halvad asjad on, tuleb jääda positiivseks,» sõnas Inger.

Laulu sõnade autoriks on Karl-Ander Reismann, kellega koos kirjutati ka loo viis. Karl-Anderi produtsendikäe all valmis koguni kolm tänavuse Eesti Laulu finaali pääsenud lugu sealhulgas Ingeri eelmine singel «Coming Home».

«Salvestasime Willie juba tegelikult sügisel, koos teiste lugudega, aga kuna «Coming Home'il» läks üle ootuste hästi, pidime selle laulu välja andmisega pisut ootama. Ootan väga, kuidas publik uue loo vastu võtab,» lisas Inger.


Jüri Pootsmannil ilmus laulukirjutajate laagris sündinud lugu

Jüri Pootsmannil ilmus uus singel «Üksinda koos». Lugu sai asjaosaliste sõnul alguse juba eelmise aasta suvel, kuid Jüri Poostmanni ja Elina Borni ühissingel «Jagatud saladus» troonis kõikvõimalikes edetabelites ja raadiojaamades üle poole aasta ning ei jätnud eriti ruumi uuele repertuaarile.

Uus soolosingel lõpetati Helsingis produtsent Matias Melleri käe all. 

Jüri Pootsmann: «Lugu ise on oma olemuselt päris otsekohene ja muidugi väga isiklik. Mul on hea meel, et sain jälle uue kogemuse võrra rikkamaks, kuna «Üksinda koos» sündis koos Eesti ja Soome laulukirjutajatega Tallinnas laulukirjutajatelaagris ja neid, kes lugu aitasid kujundada oli mitmeid ja koostöö sujus õnneks edukalt. Kuigi lool on palju autoreid, olen rahul, et iseennast ma selle protsessi käigus ära ei kaotanud ja lõpp-produkt on vägagi minu nägu.»

Loo muusika autorid on Jüri Pootsmann, Matias Melleri, Eva Vaino, Taavi Paomets, Atso Soivio, sõnad on Jüri Pootsmanni ja Eva Vaino sulest.


Kevadpühaga koos saabus Silver Jusilo värske kevadhümn «Killuke kevadet»

Laulja-laulukirjutaja Silver Jusilo äsjavalminud lugu «Killuke kevadet» kannab endas kevade mahedat kulgemist ja positiivseid noote tuleva osas. Lugu räägib üleminekust veidi väsinud ja hallist perioodist värskesse ja rohelisse kevadesse, mis toob endaga elurõõmu ning tegutsemistahte. Pala kujutab seda, kuidas kevadel toimub tärkamine nii looduses kui ka inimeses endas ning kuidas inimene loodusega sümbioosis õide puhkeb.

Silver Jusilo on laulja-laulukirjutaja, kes lõpetab peagi TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia kitarri erialal.


Ansambel Kruuv andis välja lustaka laulu «Tüdruk pika kleidiga»

 «Tüdruk pika kleidiga» on Kruuvi ood Eesti naistele. Alati rõõmus ansambel laulab murul valsi keerutamisest ja ühest pika kleidiga näitsikust, keda ükski poiss kätte ei saa. Sellised on meie vägevad Eesti neiud. Kruuv kutsub lauluga üles kõiki Eesti tantsijaid, keerutama videosse laulu saatel üks tore omaloodu tants. Esimesele 200-le tantsijale, kes videos osalevad, kingib Kruuv oma III CD albumi «Tiiu talu tütrekene» (autogrammidega). Tantsuvideotest loe lähemalt www.kruuv.ee. Päike südamesse ja süda kevadesse!
 



Signe Hansenil ilmus järjekorras neljas singel

Laulu «Tolmunud süda» autoriks on Signe ise. Muusikamõjutusi on ta saanud enim vanakooli soulist, diskost ja r´n´b-st.

Signe kommenteerib: «Loo sõnad on inspireeritud kroonimata jäänud ponnistustest murda kaitsevall kellegi ümbert, kel isiklikud deemonid käsi murravad. Siinkohal oleks paslik korrata vana head ent vettpidavat klišeed – ei saa sind keegi tõeliselt armastada, kui sa kõigepealt iseend ei armasta.

Signe esineb endanimelise bändiga Signe Hansen & Bänd, milles teevad kaasa Vilho Meier kitarril, Taaniel Pogga klahvpillil, Madis Fuchs basskitarril ning Ilja Sharapov trummidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles