Värska tantsulasteks valiti Anni Linnus ja Jarko Ilves

Copy
Värska tantsulaps 2019 võitjad Anni Linnus ja Jarko Ilves esireas
Värska tantsulaps 2019 võitjad Anni Linnus ja Jarko Ilves esireas Foto: Piret Torm-Kriis

Aprilli lõpus toimunud „Värska tantsulaps 2019“ konkursil valiti tüdrukutest Värska tantsulapseks 2019 Värska Gümnaasiumi 6.klassi neiu Anni Linnus, kes tantsib kollektiivis Värska Verinoored. Värska tantsulaps 2019 poistest on Võru Kesklinna Kooli 7.klassi noormees Jarko Ilves.

Et märgata ja tunnustada paljusid andekaid tantsulapsi, anti üle mitmeid eriauhindu. „On äärmiselt rõõmustav, et kohalikud asutused, firmad ja kollektiivid annavad oma panuse laste püüdluste ja saavutuste esile tõstmisel,“ ütles „Värska tantsulaps 2019“ peakorraldaja Piret Torm-Kriis.

Kõiki esitatud tantse ja tantsijaid jälgisid erilise tähelepanelikkusega Sirli Kriis-Kalm ja Mihkel Kaalep - 2018.a. Eesti parimad swingtantsijad Tallinnast, kelle ülesandeks oli valida silmapaistvaim tantsupoiss ja -tüdruk. Selleks tuli osalejatel lisaks tantsu(de) esitamisele edukalt läbida  veel jäljendamis- ja improvisatsioonivoor. Esimene tähendas ette näidatud liigutuste võimalikult täpset järgi tegemist js teine omaloomingulist tantsu tundmatu muusika saatel.

Tantsulapsed kogunesid Värska Kultuurikeskusesse 27. aprillil, et näidata üksteisele ja rohkearvulisele publikule oma tantsualaseid oskusi traditsioonilisel sündmusel „Värska tantsulaps“. Lisaks kohalikele sai näha ka ümbruskonna tantsulapsi ja esmakordselt osales tantsupaar Võru linnast.

Hakatuseks esitati selgeksõpitud tantse. Näha sai rahva-, show-, swing-, stepp-, lastetantse, isegi poiste ja meeste võimlemiskava.

Sündmusega „Värska tantsulaps 2019“ tähistati ka rahvusvahelist tantsupäeva, mis tegelikult on 29.aprillil ning tantsiti tänavust ühistantsu " Terve vald".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles