Legendaarne väravavaht lõpetab Euroopa liiga finaalis karjääri: see on unistuste lõpp (1)

Toimetas Silver Tabo
Copy
Petr Čech.
Petr Čech. Foto: JOSE JORDAN / AFP

Arsenali jalgpalliklubi väravavaht Petr Čech lõpetab käimasoleva hooaja järel sportlaskarjääri. Saatuse tahtel läheb tšehh Euroopa liiga finaalis vastamisi teise Londoni klubiga Chelsea, kus ta veetis karjääri pikimad aastad (2004–2015) enne Arsenaliga liitumist.

Arsenal alistas eile poolfinaali korduskohtumises võõral väljakul tulemusega 4:2 Hispaania klubi Valencia ning jõudis kahe mängu kokkuvõttes skooriga 7:3 finaali, mis peetakse tänavu 29. mail Aserbaidžaani pealinnas Bakuu.

«Saab olema märkimisväärne lõpetada karjäär Chelsea vastu,» ütles 36-aastane Čech BT Spordi vahendusel. «On päevi, mil mängid hästi ja mõtled, et võiks jätkata, kuid ma arvan, et olen teinud otsuse pärast pikka mõtlemist. Võiksin teha kaasa veel kaks aastat, kuid lõpetaksin pigem varem kui liiga hilja,» tunnistas aastatel 2002–2016 Tšehhi rahvuskoondist esindanud Čech.

«Minu viimane unistus oli mängida Euroopa liiga finaalis ning nüüd saab see teoks. Järgmine eesmärk on võita karikas,» lisas ta.

Čech alustas profikarjääri 1999. aastal kodumaa klubis Blšany Chmelis, kust siirdus Praha Spartasse ning seejärel Prantsusmaa ja Rennes’i kaudu juba Inglismaale. Käimasolev hooaeg on tema jaoks 20. hooaeg profisportlasena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles