Fotod ja video: Isamaa suurkogul valiti erakonnale uus esimees (19)

Postimees
Copy

Erakonna Isamaa suurkogul valiti erakonnale uus esimees ja uus juhatus.

Täna toimuval Isamaa suurkogul tegi erakonna esimees Helir-Valdor Seeder ettepaneku nimetada Isamaa auesimeheks Tunne Kelam.

«Isamaa ridades on liikmeid, kes on kujundanud Isamaa sisu juba enne erakonna loomist. Üks sellistest liikmetest on Tunne Kelam, vabadusvõitleja, Eesti Kongressi üks juhtidest, Eesti Komitee esimees, pikaaegne riigikogu ja Euroopa Parlamendi liige, endine ERSP ja Isamaaliidu esimees, kes on võidelnud Eesti iseseisvuse eest ja demokraatliku õigusriigi taastamise eest,» ütles Seeder.

«Tunne Kelami valimine Isamaa auesimeheks oleks suurim tänu ja tunnustus Tunnele, erakonnale ja Eestile, aastatepikkuse töö ja Eestile elatud aastate eest. Kui meie hulgas on selliseid inimesed nagu Tunne Kelam, siis on meil tulevikku, siis oleme igavased,» märkis Seeder.

Juhul kui erakonna suurkogu Seederi ettepaneku heaks kiidab saab Isamaa endale lisaks Mart Laarile teise auesimehe.

Helir-Valdor Seederi kõne täistekst:

 

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul valitakse Suurkogul erakonna esimees, eestseisus, aukohtu ja revisjonikomisjoni liikmed järgmiseks kaheks aastaks: «Valituks osutunud inimesed vastutavad järgmise kahe aasta jooksul selle eest, et Isamaa väärtused saaksid hoitud ja eesmärgid ellu viidud.»

Seeder lisas, et seoses lähenevate Euroopa Parlamendi valimistega osaleb Suurkogul Euroopa Rahvapartei (EPP) president Joseph Daul. «EPP liikmena on Isamaa Eesti erakondadest ainulaadses seisus. Isamaa on Euroopa Parlamendi suurima poliitilise jõu liige ning on Eesti huvides, et see side EPP ja Isamaa vahel säiliks.»

Suurkogul valitakse kaheks aastaks ametitesse Isamaa juhtkond: esimees, 20 eestseisuse liiget, 9 aukohtu liiget ja 5 revisjonikomisjoni liiget. Esimehe kohale kandideerivad Helir-Valdor Seeder ja Illimar Leppik von Wirén.

Suurkogu algab laupäeval kell 12 Tallinna Tehnikaülikooli peamajas Ehitajate tee 5.

Märksõnad

Tagasi üles