Galerii: Tartumaa aasta ema tiitel rändas Põlvamaale

Copy

Tartu ülikooli peahoone aulas kuulutati emadepäeva eelõhtul välja tänavune Tartumaa aasta ema. Vahepeal aset leidnud haldusreform tõi kaasa selle, et väärikas tiitel koos selle juurde kuuluva suurrätiga rändas hoopis Põlvamaale – selle pälvis viie lapse ema Ene Pae, kes elab Aravu külas, mis pärast haldureformi kuulub Räpina valla koosseisu.

Ene Pae on õppinud maaülikoolis metsandust ning tema põhitöökoht ongi keskkonnaametis metsahoiu spetsialistina. Ent selle kõrvalt on ta üks Meeksi maanaiste seltsi eestvedajaid, osav käsitöö tegija, naine, kellel «tuleb kõik välja», nagu öeldi aulas Ene Paed tutvustades. 

Ene ja ta abikaasa Gunnar Pae viis last on vanuses 21–29 ning kõik nad on juba kodust oma elu peale lahkunud. Lapselapsi Enel veel ei ole, kuid ega needki tulemata jää, on ta kindel.

Oma lastele on ta õpetanud hoolivust, hakkama saamist ja koos tegemise tähtsust. Abikaasa Gunnar tunnistas, et vanematest rangem pool on ilmselt olnud tema, sest «Ene on meil selline heatahtlik,» ütles ta kaasat emmates.

Koos Ene Paega olid Tartumaa aasta emaks esitatud veel seitse naist: Eneli Kaasik, Sirje Kaasik, Merike Kaunissaare, Kerli Kirriland Ilp, Astrid Külaots, Kairi Mansberg ja Sirje Sepp. Kamba peale on neil tegusatel naistel kokku 30 last.

Tartumaa aasta emast kirjutame pikemalt esmaspäevases Tartu Postimehes!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles