Jonnakas Iraan valmistub püksirihma pingutama

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Iraani meeleavaldaja Teheranis sakutab USA presidendiks Donald Trumpiks maskeerunud meest. 
Iraani meeleavaldaja Teheranis sakutab USA presidendiks Donald Trumpiks maskeerunud meest. Foto: MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA/Scanpix

USA sanktsioonide pitsitavas haardes oleva Iraani president Hassan Rouhani kutsus nädalavahetusel koduseid poliitilisi jõude ühtsusele, et saada hakkama eesootavate raskustega, mis võivad tema sõnul osutuda isegi rängemaks kui olud 1980. aastatel Iraagiga peetud sõja ajal.

«Praegu ei saa öelda, kas tingimused on paremad või halvemad kui sõja ajal [aastatel 1980–1988], kuid sõja ajal polnud meil probleeme pankade, nafta müügi või impordi ja ekspordiga ning sanktsioonid olid kehtestatud vaid relvade ostmisele,» lausus Rouhani Iraani riikliku uudisteagentuuri IRNA väitel.

Samas avaldas ta eri ühenduste aktivistidega rääkides lootust, et raskustest on võimalik ühiselt üle olla.

Käremeelsemad jõud Iraanis on kritiseerinud Rouhanit pärast seda, kui Trump lahkus mullu 2015. aastal sõlmitud tuumaleppest ning taaskehtestas sanktsioonid. Kaheksapoolset tuumalepet toetanud Rouhani on viimase aja pingete kuhjumise valguses hüljanud ka mitmed tema senised mõõdukamad liitlased, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles