EKRE võõrustab Venemaa-sõbralikke poliitikuid (39)

Copy
1. mai kampaaniaüritusel Metzis Prantsusmaal kutsus Marine Le Pen üles «Macroni peatama». Toetuse pärast Euroopa Parlamendi valimistel käib Le Peni erakonnal Rahvuslik Liit tihe rebimine Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni parteiga Vabariigi Eest.
1. mai kampaaniaüritusel Metzis Prantsusmaal kutsus Marine Le Pen üles «Macroni peatama». Toetuse pärast Euroopa Parlamendi valimistel käib Le Peni erakonnal Rahvuslik Liit tihe rebimine Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni parteiga Vabariigi Eest. Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Eelmisel nädalal avalikustas europarlamenti kandideeriv EKRE poliitik Jaak Madison, et Eestisse tuleb tuntud Prantsuse paremkonservatiivse erakonna Rahvuslik Liit juht Marine Le Pen. Reedel sai selgeks, et EKRE võõrustab Tallinnas veel mitut Euroopa poliitikut, kellest mõni on ka Venemaa poolt annekteeritud Krimmis käinud ja seega Venemaa sealset tegutsemist õigustanud.

Veel eelmise nädala lõpus hoidis EKRE saladuskatte all, millal täpselt Le Pen Eestisse saabub, teatati vaid, et kohtumised toimuvad homme. Postimehele teadaolevalt jõuab varem ka Prantsusmaa presidendiks kandideerinud Le Pen siia täna. Homme toimub kõnekohtumine, kus osalevad lisaks Madisonile ja Le Penile ka Olli Kotro Põlissoomlastest, Anders Vistisen Taani Rahvaparteist ning Manuel Vescovi Itaalia Liigast.

EKRE-le on hästi teada Le Peni tihedad sidemed Venemaa ning selle juhtpoliitikute ja ärimeestega. Samuti see, et Le Pen on Venemaa suhtes sõbralikul positsioonil – ta on korduvalt õigustanud Krimmi annekteerimist ning lubas Prantsusmaa presidendiks pürgides võidu korral tunnustada Krimmi Venemaa osana.

Teadaolevalt on EKRE hoolega valmistunud võimalikeks teravateks küsimusteks, mis puudutavad Le Peni sidemeid Venemaaga, ning valmistavad ka Le Peni ette siinse pressi Vene-teemalistele küsimustele vastama.

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles