Canberra ülikooli raamatukogu evakueeriti troopilise puuvilja tõttu

Copy
Pisike pahalane. Duriani vili on maitselt magushapu, kuid lõhnalt erakordselt jälk.
Pisike pahalane. Duriani vili on maitselt magushapu, kuid lõhnalt erakordselt jälk. Foto: WANG ZHAO / AFP / SCANPIX

Austraalia pealinna ülikooli saadetud päästjad suutsid duriani vilja asukoha kindlaks teha ja selle ventilatsioonišahti juurest eemaldada.

Eelmisel reedel said Canberra piirkonna päästjad kutse Canberra ülikooli, kus kurdeti tugeva gaasilõhna üle.

Ülikooli raamatukogu evakueeriti ning piirkonna kriisiüksused väljastasid teate, et toksiliste ainete rühm teostab hoones läbiotsimist ja õhusaaste monitooringut. Ühe tunni jooksul suudeti haisu päritolu kindlaks teha.

«Raamatukogu on taasavatud ja hoone on antud uuesti Canberra ülikooli töötajate käsutusse,» teatasid eriteenistused avalduses.

Haisu allika avaldamine jäeti aga raamatukogutöötajate ülesandeks. Evakuatsiooni põhjustas troopiline puuvili nimega durian, mis on tuntud oma magushapu maitse poolest ja millel on Hiinas suur austajaskond.

Kuid selle kummalise ja sageli jälgi lõhna tõttu on puuvili keelatud paljudes Aasia hotellides ja ühistranspordis.

Raamatukogutöötajate sõnul oli durian jäetud hoone teise korruse ventilatsioonišahti lähedusse ning viimaks eemaldati see suletud kotis.

Tegu on juba teise korraga veidi rohkem kui aasta jooksul, mis Austraalia ülikooli hoone on duriani tõttu evakueeritud.

Eelmise aasta aprillis evakueeriti laokile jäetud puuvilja tõttu Melbourne`i ülikooli ühiselamust umbes 600 töötajat ning ligi 40 päästjat koos eriüksuslastega tegelesid kardetud gaasilekke põhjuste otsimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles