5 kodust vahendit menstruatsioonivalude vastu

Naine
Copy
Foto: Engin Akyurt / Pexels

Kui sind piinavad enne kuupuhastust valud, proovi neid lihtsaid koduseid vahendeid!   

Krambid, peavalud, meeleolukõikumised ja vereringeprobleemid on vaid mõned asjad, millega naised peavad oma kuutsükli vältel rinda pistma. 

Suuresti on nende probleemide põhjuseks hapnikuvaeguses oleva emaka kokkutõmbed, mis käivad lainetena üle. 

Paljud võtavad valuvaigistit, kuid saab ka teisiti, kirjutab Fit For Fun.  

1. Soojus

Vana hea soojakott, aga ka tatrapadi või isekleepuvad soojakompressid on tõhusad valuvaigistid. Kõrgem temperatuur lõdvestab lihaseid ja leevendab valusid. 

Soojusega ei peaks siiski üle pingutama. Kõige parem on kuni 40kraadine soojus. 

2. Lavendel

Tuntud ravimtaim, mis leevendab hirme ja rahustab. Pane kasvõi paar tilka padjapüürile või vannivette — ja hinga võimsat auru sügavalt sisse. 

3. Liikumine

Isegi kui enamik naisi tahaks päevade ajal kõige parema meelega teki alla pugeda ja selle üle pea tõmmata, võib veidike liigutamist krampe leevendada, kuna liikumine muudab vaagna verevarustuse paremaks. 

Eriti sobilikud alad on jooga ja Pilates, kuid ka lõdvestav jalutuskäik võib imesid teha. 

4. Akupunktuur

Kehal on erinevad punktid, mida võiks mitu korda päevas umbes viis minutit masseerida. Kui koht on valulik, siis vähenda aega ühe minutini. 

Näiteks võiks otsida tundlikke punkte nabast umbes käelabalaiuse võrra allpool või ka jala siseküljel, käelabalaiuse võrra põlvest allpool.

5. Korralik toitumine

Krampide ennetamiseks on kõige paremad magneesiumi- ja kaltsiumirikkad toiduained, näiteks kaunviljad, päevalilled, pähklid, spinat või kõva juust ja tume šokolaad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles