Eesti esimene LGBT-koor sai laulupeole!

Eeva Esse
, «Radari» toimetaja
Copy

Ajal, mil valitsusse oli saamas seksuaalvähemuste suhtes kriitiline Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, jälgis Radar kahe kuu jooksul, kuidas kulgeb Baltikumi esimese LGBT-koori teekond tänavusele juubelilaulupeole.

Segakoor Vikerlased on Baltimaade esimene LGBT ehk lesbi, gei, bi ja transsooliste laulukoor. «See on selline koor, kus saab avatult olla gei või bi, aga ka hetero inimesed on väga teretulnud. Me ei küsi kelleltki, mis nende seksuaalne sättumus on,» räägib koori asutajaliige ja abidirigent Pearu Pung.

«Minu jaoks on see ainuke koor, kus ma tunnen ennast täiesti vabalt,» ütleb Vikerlaste liige Vadim Samson.

Alles 2017. aasta sügisel loodud koor on viimasel aastal töötanud kindla eesmärgi nimel - pääseda sel suvel toimuvale juubelilaulupeole.

«Laulupeole saamine on mu jaoks hästi suur asi, aga see oleks eriti eriline kui me just Vikerlastega saaks sinna minna. Siis me läheks oma kogukonnaga koos ja näitaks, et meie tahame laulda, et ka LGBT-inimesed tahavad sellest kõigest osa saada,» räägib koori liige Eva Marta Sokk. «Kui me saaks laulupeole ja saaks laulukaare all koos teiste kooridega esineda, siis see on vaimselt selline vabaduse tunne,» lisab Vadim Samson.  

Kas Vikerlasi saadab laulupeo ettelaulmise tuleproovis edu ja nad pääsevad laulupeole ning kuidas nad suhtuvad valitsusse pääsenud rahvuskonservatiividesse, näeb Kanal 2 uudistemagasinist «Radar» juba täna õhtul kell 20.  

Copy
Tagasi üles