Itaalia jalgpallilegend lõpetab 18 aastat kestnud armastuse

Toimetas Andres Vaher
Copy
AS Roma süda ja kõva võitleja Daniele De Rossi.
AS Roma süda ja kõva võitleja Daniele De Rossi. Foto: SIMONE ARVEDA / EPA

«AS Roma on minu elu! Ma armastan AS Romat!» ütles Daniele De Rossi kaugete aastate eest. Nüüd teatas Itaalia pealinna suurima jalgpalliklubi kauane kapten, et 18 aastat kestnud kooselu saab läbi.

AS Roma kirjutab kodulehel värskes uudises, et De Rossi ei lõpeta mängijakarjääri, vaid «siirdub mujale uute väljakutsete otsingutele».

«Saame kinnitada, et tänavune jääb Daniele De Rossi 18 AS Romas veedetud mängija-aastast viimaseks. Roma poiss ja AS Roma akadeemia kasvandik on teinud meie eest 615 mängu ja löönud 63 väravat,» seisab avalduses.

Klubi president Jim Pallotta lisab: «Daniele on 18 aastat olnud selle meeskonna süda. Ta esindas klubi ja selle fänne alati sügava austusega ning tõusis Euroopa üheks paremaks poolkaitsjaks. Valame kõik pisaraid, kui ta Parma vastu viimast korda punase särgi selga tõmbab, aga austame sügavalt tema soovi jätkata karjääri kuskil mujal. AS Roma uksed on talle alati avatud - ükspuha, millal ja millises rollis ta soovib meie keskele naasta.»

De Rossi tõusis AS Roma kapteniks 2017. aastal pärast eelmise põlvkonna legendi Francesco Totti lõpetamist. 2009. aastal valiti ta Itaalia Serie A parimaks mängijaks.

Itaalia koondisega tuli ta 2006. aastal maailmameistriks, kuus aastat hiljem võitis EMilt hõbemedali ja kaks aastat varem Ateena olümpialt pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles