Vormel 1 sari naaseb 35 aasta järel Hollandisse

Toimetas Andres Vaher
Copy
Plakatid Zandvoorti ringrajal tervitavad Hollandi naasmist vormel 1 karusselli.
Plakatid Zandvoorti ringrajal tervitavad Hollandi naasmist vormel 1 karusselli. Foto: REMKO DE WAAL / AFP

Vormel 1 MM-sarja korraldajad teatasid, et on sõlminud vähemalt kolme aasta pikkuse lepingu, mis toob Hollandi GP alates järgmisest hooajast tagasi F1 karusselli.

Hollandi GP sõidetakse Amsterdamist 35 km kaugusel asuva Zandvoorti ringrajal, mida seob vormel 1 sarjaga varasemast pikk ajalugu.

FIA teatel läbib sealne kompleks kohaliku linna ja mitmete sponsorite toel lähikuudel põhjaliku uuenduskuuri. Kaasajastatakse rada ja infrastruktuuri, et need vastaks täielikult F1 nõuetele.

Kui rohelised tulevad järgmisel aastal Zandvoortis süttivad, on tegemist 31. Hollandi GP-ga. Esimest korda kihutati tulpidemaal MM-punktidele 1952., viimati 1985. aastal.

Seega on tuleva hooaja kalendris senisega võrreldes juba kaks muutust: lisaks Hollandile lisandub tänavasõit Vietnami pealinnas Hanois.

«Olen sarja korraldajatele tänulik, et nad naasevad ajaloo juurde ja lülitavad tagasi oma kalendrisse. Zandvoorti ringrajal on pikk ja edukas ajalugu, mis pakub sõitjatele uusi väljakutseid. Mõistagi peaks Max Verstappeni kiire tõus tagama, et tribüünid on rahvast tulvil,» sõnas Rahvusvahelise Autoliidu president Jean Todt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles