Minutipealt: nii palju und teeb õnnelikuks

Naine
Copy
Foto: Pexels

Teadlaste küsitlused näitavad, kui palju und me vajame, et õnnelik olla. 

Kui üldiselt räägitakse maagilisest kaheksatunnisest unest, mida me vajame, et end välja puhata, siis kas see on päriselt tõsi. Teadus ütleb oma sõna sekka.

Õnnelikuks magamine

Madratsiettevõte tellis uuringu, mille tarbeks küsitlesid teadlased 2000 osalejat nende unekäitumise kohta. Need inimesed, kes magasid alla kuue tunni ja 54 minuti, olid oma eraelus kõige õnnetumad. Seevastu need inimesed, kes magasid täpselt seitse tundi ja kuus minutit, pidasid end kõige õnnelikumaks. 

Loomulikult on raske üleüldiselt kindlaks määrata, kui palju und keegi vajab, sest tähtis pole ju üksnes tundide arv, vaid ka unekvaliteet. Uneekspertide sõnul piisab mõnele ka juba neljast tunnist öösel, et olla tegus ja toimekas. 

Kuidas sa tead, kas sa magad liiga vähe või palju?

1. Kui palju sul kulub uinumiseks?

Normaalne aeg peaks olema 15 kuni 20 minutit. 

2. Kas sa ärkad öösiti üles?

Kui sul on sellega probleeme, siis on sageli asi selles, et sa ei vajagi nii palju und. Teisalt võivad põhjuseks olla ka stress või uneapnoe. 

3. Kas sa ärkad enne äratuskella?

Kui sa oled ise juba ammu enne üleval, kui su äratuskell heliseb, magad sa tõenäoliselt rohkem kui vaja. Ära üritagi uuesti magama jääda, vaid kuula oma keha ja tõuse üles. 

4. Milline on su päev?

Kui sa jääd raamatut lugedes diivanil magama või suudad pärast lõunasööki vaevu silmi lahti hoida, siis vajad sa rohkem ööund. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles