Victor Crone: tulen läbi telekaamera koju ja olengi vaatajate elutoas

Copy
Victor Crone Eurovisiooni peaproovil.
Victor Crone Eurovisiooni peaproovil. Foto: Madis Sinivee

Käes on saatuslik õhtu ja loetud tundide pärast on selge, kas Victor Crone ja «Storm» võitlevad välja koha finaalis või mitte. Mida arvab sellest artist ise?

Arterile antud usutluses paistis Victor Crone silma otsekohesuse ja külma närviga. Need omadused, lisaks erakordselt hea välimus ja sarm, on talle seni vaid toetajaid kogunud. Victor võtab väga tõsiselt tema õlule usaldatud missiooni Eestit maailmale tutvustada. Vaata videot Tallinnast, milles Victor külalistele teejuhiks ja nõuandjaks on.

Victor Crone tunneb enda tugevusi artistina ning ka loo trumpe. Kuidas see kõik siis täna toimuma hakkab?

Uskumatu, aga tõsi! Rootsi päritolu Victor Crone on vaata et kõigi aegade kirglikum oma soovis Eestit maailmale nähtavaks ja tuttavaks muuta. Tulihinhelised Eesti fännid astusid mitmetuhandepealise publiku ette visitestonia särkides.
Uskumatu, aga tõsi! Rootsi päritolu Victor Crone on vaata et kõigi aegade kirglikum oma soovis Eestit maailmale nähtavaks ja tuttavaks muuta. Tulihinhelised Eesti fännid astusid mitmetuhandepealise publiku ette visitestonia särkides. Foto: www.visitestonia.com

Eurovisioon on väga trenditundlik muusikaüritus. Praegu näib edu valem olevat julge eristumine – tee midagi totaalselt teisiti. Sinu lugu on, vastupidi, väga tavaline. Mille peale loodad?

Ma tean, meil on rohkem mainstream-lugu, mida sa hea meelega raadiost kuulad. Pole mingi kanalaul või… Aga minust oleks veider teha laval midagi sellist, muusiku esimene kohustus on olla iseenda suhtes aus!

Samas ma seisan sõnumi taga, mida mu lugu edastab. Mis siis, et see on pealtnäha hoogne lugu meeldejääva meloodiaga. Lihtsas vormis edasi antud tekstis on hea point sees ja inimesed tulevad kaasa. Nad ütlevad, et see annab neile jõudu. Ükskõik kui hulluks asjad lähevad, see torm vaibub, aga sina oled endiselt alles. Torm võiks mehe nipsust maha murda, aga ükski väline jõud ei tee seda, kui sa ise ei murdu. See on positiivne lugu ja jääb hästi meelde.

Teil on lausa neli motiivi, mis hakkavad kummitama. Kuradi kaval matemaatika!

Oh, ma polegi ise niipidi mõelnud ega neid konkse lugenud, aga neli – see on ju hea. Lihtsalt ehitasime, kuni lugu ellu ärkas. Aga tõesti on: refrään, B-osa, bridge-osa, viimase rea kordusmotiiv. Korra kuuled ja järgmisel korral juba tead, et oled seda lugu kuulnud.

Astud lavale neljateistkümnendana. Kas pead seda õnnetoovaks?

Minu õnnenumber on alati olnud 12, hokimängus ja igal pool on see minuga olnud. Mul pole numeroloogiast aimugi, aga võtame seda asja nii, et mu õnnenumber ja lisaks kaks boonuspunkti.

Finaali pääsus loeb miljon pisiasja, näiteks kes on sinuga samas poolfinaalis. Eesti astub lavale esimeses poolfinaalis, ainsaks liitlasmaaks Soome. Hääletada ei saa ükski teine lähiriik, ei Läti, Leedu, Venemaa, Taani, Norra ega ka Rootsi – täielik ebaõnn!

Jah, poolfinaalis Rootsi ja Eesti sõprushääli anda ei saa. (Naerab.) Kuid milleks muretseda asjade pärast, mida muuta pole mitte mingil moel minu võimuses? Nii need poolfinaalid sel aastal on. Ma keskendun parem sellele, mis on minu võimuses – anda endast maksimum laval. Minu meelest on Eurovisioon hiiglaslik fänniüritus ja riigipiirid polegi nii tähtsad.

Olen veendunud, et igasugu eelnev kõmu ja ennustused… see selleks. Ma olen väga realistlik. Üle miljoni kuulaja teab, mis on «Storm», aga 299 miljonit kuulajat ei ole mu lugu veel kordagi kuulnud ja hääletavad selle mulje põhjal, mis nad lavalt saavad.

Victor Crone nägu on tegma trump - mida suurem plaan seda võimsam silmside.
Victor Crone nägu on tegma trump - mida suurem plaan seda võimsam silmside. Foto: Amir Cohen / REUTERS

Mis on sinu trump laval, millega sa inimeste südamesse jõuad?

Usun, et mul on loomulik side kaameraga – tulen läbi selle koju ja olengi vaatajate elutoas. Ma pole suurem asi tantsulõvi, tavaliselt esitan oma lugusid kitarril saates. See on esimene kord, kui oma mugavustsoonist välja tulen ja laval möllama hakkan, ja see on muide üllatavalt mõnus! Ma tundsin end seal väga vabalt.

Ja konkurents on iga aastaga meeletum ja poolfinaalist finaali saada aina raskem. Sel aastal osaleb Kanada, riik, millel pole Euroopaga mingit pistmist, juba aastaid esineb edukalt Austraalia.

Olen kuulnud, et kui Austraalia peaks võitma, siis lauluvõistlust ta siiski korraldada ei saa. Neil oleks siis võimalus anda see au üle mõnele Euroopa riigile omal valikul.

Olen häälestatud väga võitlusvalmilt – ma tõesti tahan finaali välja murda, see on esimene siht, mille olen endale seadnud. Ja ma tunnen ennast küllalt kindlalt – meil on hea lugu ja lava-show, millesse ma ise usun.

Saan seal olla väga ehe, ja ehedus jõuab inimesteni palju suurema jõuga kui etendus. See on nagu sport – pead oskama vormi ajastada, keskenduda ja olema väga sihikindel.

Eurovisiooni esimese poolfinaali peaproov, Victor Crone
Eurovisiooni esimese poolfinaali peaproov, Victor Crone Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp

Victor tundub olevat võistluseks valmis! Hääletada me ise küll Eesti poolt ei saa, küll aga saavad seda teha kõik parasjagu võõrsil viibivad eestlased ja kõik meie sõbrad välisriikides. Hoiame pöialt ja loodame parimat!

Külastage Eestit, visit Estonia! Eesti tiim Eurovisioonil annab oma riigi tutvustamiseks kõik. Taustajõud Kaire Vilgats ja Dagmar Oja, keskel Victor Crone. Tulihinhelised Eesti fännid astusid mitmetuhandepealise publiku ette visitestonia särkides.
Külastage Eestit, visit Estonia! Eesti tiim Eurovisioonil annab oma riigi tutvustamiseks kõik. Taustajõud Kaire Vilgats ja Dagmar Oja, keskel Victor Crone. Tulihinhelised Eesti fännid astusid mitmetuhandepealise publiku ette visitestonia särkides. Foto: www.visitestonia.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles