Pompeo: Venemaa peab tõestama, et sekkumine on jäänud minevikku (1)

BNS
Copy
USA välisminister Mike Pompeo teisipäeval senati alakomitees tunnistusi andmas.
USA välisminister Mike Pompeo teisipäeval senati alakomitees tunnistusi andmas. Foto: Reuters / Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo manitses Venemaad mitte sekkuma tuleva aasta USA valimistesse; tema sõnul peab Moskva näitama, et väidetav sekkumine on möödas.

«Kui Venemaa siiski sekkub 2020. aasta valimistesse, seab see meie suhted veelgi halvemasse seisu,» märkis Pompeo Venemaal Sotšis ühisel pressikonverentsil Vene välisministri Sergei Lavroviga, ärgitades Moskvat näitama, et seesugune tegevus on jäänud minevikku. 

«Ma edastasin sõnumi, et on asju, mida Venemaa saaks teha näitamaks, et seda tüüpi tegevused on jäänud minevikku. Ma loodan, et Venemaa kasutab need võimalused ära,» sõnas USA välisminister.

Venemaa on algusest peale eitanud igasugust sekkumist Ühendriikide 2016. aasta presidendivalimistesse, kuigi USA luureteenistused ja eriprokurör Robert Mueller on paljastanud Moskva süstemaatilise ja laiahaardelise sekkumise. 

Lavrov kritiseeris pressikonverentsil selle teema ülespuhujaid ja lisas Donald Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa kokkumängukahtluse kohta: «On selge, et sellised süüdistused on täielikud väljamõeldised.» 

«Me tahame ja oleme valmis tegelema koos meie Ameerika partneritega küberjulgeolekuteemadega ilma igasuguse politiseerimiseta,» ütles Vene välisminister. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles