Raimond Kaljulaid: suurim oht on paremäärmusluse kasv (3)

BNS
Copy
Raimond Kaljulaid saates Otse Postimehest
Raimond Kaljulaid saates Otse Postimehest Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Üksikkandidaadina europarlamenti pürgiv Raimond Kaljulaid peab suurimaks ohuks Euroopale ja eksistentsiaalseks ohuks Eestile paremäärmuslike jõudude jõulist tulekut rahvusriikide ja Euroopa Liidu poliitikasse.

«See ohustab meie majanduslikku kindlustunnet ning julgeolekut. Euroopa ei tohi üles näidata nõrkust, paremäärmuslastega ei ole võimalik otsida ühisosa või kompromisse. Eestis toimuv kinnitab seda,» märkis riigikogu parteitu saadik Kaljulaid. 

«See ei tähenda, et Eesti või Euroopa ei vajaks muutusi ja reforme. Eesti ja Euroopa peavad leidma uusi majandusi kasvõivõimalusi ja konkurentsieeliseid. Pean väga perspektiivseks energia ja transpordiühenduste valdkondade uute tehnoloogiate arendamist,» märkis Kaljulaid. 

Tema hinnangul on liikmesriikide sees oluline probleem majandusliku ebavõrdsuse kasv, mis automatiseerimise ja tehisintellekti kasutusele võtmisel pigem kasvab kui kaheb. «Peame mõtlema, kuidas aidata ühiskondadel kohandada digipöördega, ei saa välistada ka kodanikupalga ideed. Pikemas perspektiivis võib majanduse areng ja digitaliseerumine anda meile võimaluse minna üle neljapäevasele töönädalale,» lisas Kaljulaid. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles