Mees võttis õe dokumentide abil ligi 10 000 eurot laenu

Tarbija24
Copy
Raha.
Raha. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas 60-aastast Antonit selles, et ta koos 43-aastase Viacheslaviga võttis pettuse teel oma õe nimel ligi 10 000 eurot laenu.

Süüdistuse järgi andis naine oma venna käsutusse oma mobiil-id kõnekaardi koos lepinguga, id-kaardi ja pangakaardi koos kõigi PIN koodidega ning neid dokumente kasutades võtsid mehed naise teadmata tema nimel hulga laenusid, kokku 10 500 eurot, vahendab Raplamaa Sõnumid. Raha võeti sularahana välja, sellest 500 eurot sai Viacheslav ja ülejäänu jättis endale Anton.

Prokurör Aarne Pruusi sõnul on arvutikelmusega seotud kuriteod võrreldes eelmise aastaga suurenenud, kuid Antoni juhtum ei ole päris klassikaline juhtum. «Tavalisem on skeem, kus juhututtav palub enda kätte ID-kaarti, pangakaarti ja nende PIN koode kas tööpakkumise ettekäändel või palvega aidata väikese vahendustasu eest sularaha väljavõtmisel,» rääkis ta ja lisas, et sellegi poolest on loo moraal sama - oma dokumente ei tohiks anda kasutamiseks kellelegi teisele ja oma PIN koodid tuleks hoida enda teada.

Loe lähemalt Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles