Mupo: hoiatage eakaid neid varitsevate agressiivsete potimüüjate eest (1)

Copy

Tallinnas on taas tegutsemas potimüüjad, kes püüavad oma kaupa pähe määrida eelkõige eakamatele inimestele, hoiatab mupo. 

Juurde lisatud video on salvestatud eile Paldiski maantee McDonaldsi juures, kus ohvriks sattunud vanapapi ei saanud enda ümber toimuvast kuigi palju sotti. Õnneks nägi auto ümber askeldavaid Rumeenia päritolu mehi mupo Põhja-Tallinna piirkonnainspektor Pavel Boitsov ning kuna asi tundus kahtlane, siis sekkus müügiprotsessi. 

«Tegutsetakse paarikaupa ning valdavalt kaupluste ja bensiinijaamade juures, kus parkivates autodes või autosse istuvate inimeste seast valitakse välja sobiv «ohver». Seejärel istub üks paarilistest autosse juhi kõrvalistmele ning alustab vestlust,» selgitas Boitsov.

«Tähelepanu hajutamiseks pakutakse vaatamiseks mingit kaupa – antud juhtumil kööginugade komplekti - samal ajal poetab teine paariline, nagu muuseas, auto tagaistmele kotitäie potte ja panne. Seejärel asutakse kaupa sobitama. Kui ohver tõrgub, hakatakse teda survestama. Seda seni, kuni vastupanu raugeb ja raha vahetab omanikku.» 

Boitsov võttis ühendust ka eaka mehe pojaga, kes tänas abi eest ning kes lubas isale selgitada, et tulevikus võõraste inimestega vestlusse või kaubavahetusse pole mõtet astuda. 

«Tänavakaubitsejad on äärmiselt jultunud ja agressiivsed. Tõenäosus on suur, et nad vanainimeselt kogu olemasoleva raha välja pressivad. Siin halastust ei ole. Kusjuures tegemist on nutikate tegelastega – iga aastaga lisandub uusi müüginippe. Paraku on eakad just see kategooria, kes heausksetena nende ohvriks langevad. Sellepärast – palun hoiatage oma eakaid vanemaid ja lähedasi sarnastesse olukordadesse sattumise eest,» rõhutas Boitsov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles