Arstitudengid mõõdavad parvlaevadel tervisenäitajaid

, reporter
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eesti arstiteadusüliõpilaste selts pakub koostöös TS Laevadega kõigile täna õhtupoolikul parvlaevadega suursaartele sõitjatele võimaluse kasutada ülesõidu aega oma tervisest kiire ülevaate saamiseks.

Ürituse “Tervisepäev praamidel” raames mõõdavad arstitudengid kõikidel soovijatel veresuhkru taset ja vererõhku.

Ürituse korraldaja Anna Maria Altmäe sõnul saavad inimesed oma tervist kontrollida parvlaevadel, mis väljuvad Virtsust kell 15.50 ja 17 ning Kuivastust kell 16.25. Hiiumaa liinil saab sama teha parvlaevadel, mis väljuvad Rohukülast kell 17.30 ja 20.30 ning Heltermaalt kell 19.

Altmäe rõhutas, et mõistlik oleks vähemalt kaks tundi enne mõõtmist mitte süüa ja mitte tarbida energiarikkaid jooke, kuna see tagab kõige ligilähedasema tulemuse tervise tegelikule olukorrale. 

“Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi missioon on, et maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed võiksid elada Eestis, ning selle väikese tervisepäeva kaudu üritame seda missiooni laiendada, et see jõuaks ka Eesti väiksemate kohtade ja saarte inimesteni,” selgitas Altmäe.

Varem on selts korraldanud tervisepäevi erinevates kohtades üle Eesti, sügiseti tehakse diabeedipäeva raames taolisi mõõtmisi näiteks kaubanduskeskustes. Ürituse “Tervisepäev praamidel” läbiviimist toetavad Põhja-Eesti regionaalhaigla, Hiiumaa haigla ja Kuressaare haigla. Mõõtmised on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles