Marina Kaljurand: Euroopa Liit andis meile tagasi hääle, näo ja kindluse (18)

Copy
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Marko Saarm

Kevade kõige ilusamal ajal tähistasime Eesti Euroopa Liiduga liitumise 15. aastapäeva. Seda tehti üle Eesti ja mul oli õnn maakonnalinnades toimunud rahvaüritustel kaasa lüüa. Vaid mõne päeva pärast seisavad ees järjekorras juba neljandad Euroopa Parlamendi valimised. See on õige aeg hinnata minevikku, peatuda olevikul, vaadata tulevikku ja esitada küsimusi, ka raskeid, kirjutab esinumbrite seerias Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kandidaat Marina Kaljurand.

Mulle on Euroopa Liit ja sellega haakuv töö tähendanud alati Eesti elu edendamist. Läbirääkimiste lõppfaasis juhtisin liitumislepingu juriidilist töögruppi. Meie välisministeeriumi juriidilisele osakonnale oli paras väljakutse hoida sammu Euroopa Komisjoni juriidilise teenistusega. Sel teel oli ka mitmeid karisid, aga saime hakkama. Olime entusiastlikud, teadmishimulised, töökad ja ambitsioonikad.

Aastaid hiljem istusin välisministrina välisasjade nõukogus sama laua taga koos Euroopa Liidu otsustajatega. Olime, nii poliitikud kui ametnikud, palju kogenenumad ja targemad, kuid endiselt töökad ja ambitsioonikad. Ja mis peamine, me olime koos oma mõttekaaslastega.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles