Kanada kirjanik Kim Thúy kohtub tartlastega

Raimu Hanson
Copy
Kanada kirjanik Kim Thúy.
Kanada kirjanik Kim Thúy. Foto: Jean-François Brière

Esmaspäeval kell 16.15 toimub Tartu ülikooli peahoone auditooriumis 139 kirjandusfestivali Prima Vista järelüritusena kohtumine kirjanik Kim Thúyga. Tema tähelennule aastal 2009 aluse pannud romaan «Ru» on ilmunud Triinu Tamme tõlkes ka eesti keeles (Loomingu Raamatukogu, 28-29/2014). Kohtumisel vestleb külalisega kirjanik ja tõlkija Kai Aareleid, kes on ühtlasi «Ru» eestinduse toimetaja.

Kohtumist korraldava TÜ anglistika osakonna inglise keele ja kanada kirjanduse assistendi Eva Reinu teatel on Kim Thúy 1968. aastal Vietnamis sündinud ja 1978. aastal oma elu Kanadas sisse seadnud. «Ru» on autobiograafiliste sugemetega lugu peategelase ja tema perekonna teekonnast kahe maa, kultuuri ja keele vahel.

«Oma suure üldistusjõuga kõneleb teos Vietnami paadipõgenike loo, aga ka kõigi nende loo, kes on ajaloosündmuste keerises kodust võõrsile paisatud ja kes on pidanud uuel asukohamaal otsast peale hakkama ning oma elu ja iseenda uueks looma,» lisas Rein. «On märgiline, et kauaoodatud kirjanik tuleb Tartusse just tänavu, kui möödub 75 aastat eestlaste suurpõgenemisest teise maailmasõja ajal.»

Kohtumine kirjanik Kim Thúyga toimub koostöös Kanada suursaatkonna, rahvusvahelise Quebeci uuringute assotsiatsiooni ja Tartu ülikooli anglistika osakonnaga. Vestlus on inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles