Galerii: muuseumiöö meelitas hilisõhtul ERMi rahvast täis

Eili Arula
, reporter
Copy

Eile õhtul kogunes Eesti Rahva Muuseumisse hulk rahvast, et osa saada muuseumiööst, mis võimaldas mäluasutusi külastada tasuta.

Kokku väisas ERMi muuseumiööl 5200 inimest.

Lisaks neile eksponaatidele, mida on võimalik ERMis iga päev näha, said muuseumiööl ERMi külastajad näha ka moesõud, Shate tantsukooli kasvandike esinemist. Eesti floristide näitust, meisterdada hennasid ning vaadata, kuidas tehakse tätoveeringuid.

Tätoveerimiskunsti näitasid Backbone Tattoo salongi kunstnikud Edmar Sulaoja ja Andres Rauba, kes oli sel korral modelliks. Sadade huviliste silme all tätoveeris Sulaoja oma kolleegi sääremarjale üht pilti.

Näiliselt rahulik Rauba sõnas, et tätoveeringu tegemine pole kunagi kuigi mugav protseduur. «Praegune tegemine väga valus pole, aga põlveõndlasse tätoveeringu tegemine oli üsna ebameeldiv,» lisas ta.

Mõlemad mehed olid küll varem ERMis käinud, kuid nii pikal, nagu oli eilse muuseumiöö programm, polnud nad ERMis olnud. «Aga kuigi palju ei ole selle tänase päeva jooksul õnnestunud näha,» sõnas Rauba, kes enamiku programmist lebas tätoveerimistoolil.

Rahvusvaheline muuseumipäev

Rahvusvahelist muuseumipäeva on korraldatud 1977. aastast 18. mail või selle kuupäeva lähistel. Korraldaja on suurim ülemaailmne muuseumivaldkonda ühendav organisatsioon rahvusvaheline muuseumide nõukogu ICOM. Igal aastal on valitud teema, millele maailma muuseumide tähelepanu juhitakse. 2019. aastal kannab rahvusvaheline muuseumipäev pealkirja «Muuseumid kui kultuurikeskused: traditsioonide tulevik».

Tänavu on samal päeval ka üle-eestiline muuseumiöö, järjekorras juba üheteistkümnes.Üle 210 paiga avasid uksed viieks tunniks ja täiesti tasuta. Sel korral kandis muuseumiöö pealkirja «Öös on mustreid». 

Muuseumiööd korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid ja Eesti muuseumiühing ning ICOM Eesti.

Allikas: kultuuriministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles