Kas täna ületatakse 27 aastat vana 400 meetri tõkkejooksu maailmarekord? (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Abderrahman Samba
Abderrahman Samba Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

400 meetri tõkkejooksu maailmarekordimees Kevin Young ennustas, et peagi võib murduda tema päevi näinud tippmark. Võib-olla sünnib uus maailmarekord juba tänasel Teemantliiga etapi Shanghais.

Tänaseks 52-aastane Young püstitas 400 meetri tõkkejooksu maailmarekordi 1992. aasta Barcelona olümpial. Tegu on kõige vanema staadioni jooksuala maailmarekordiga.

Youngi hinnangul võinuks mõned mehed peagi 27-aastaseks saava rekordi ammu üle joosta. «Angelo Taylor pidanuks rekordi purustama juba aastaid tagasi. Seejärel pidanuks tegema seda Kerron Clement. Nad oleksid oma talendikuse juures pidanud seda suutma,» sõnas ameeriklane.

Nüüd on eestlase Rasmus Mägi jooksualal aga kaks meest, kes Youngi hinnangul maailmarekordiületuseks võimelised on – ameeriklane Rai Benjamin ning Katari esindaja Abderrahman Samba. Kui Youngi maailmarekord on 46,78, siis eelmise aasta juunis jooksis Samba 46,98 ning Young 47,02.

«Need kaks meest peaksid keskenduma vaid jooksmisele. Nad ei peaks nii palju rekordile mõtlema. Kui nad keskenduvad võistlusele ja jooksevad kiiresti, suudavad nad ka minu aja ületada,» ütles Young.

Täna on mõlemad mehed koos eestlase Mägiga stardis Teematliiga etapil Shanghais.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles