Austraallane jõudis Giro mammutetapil viimaks sihile, peagrupis lõpetanud Kangert parandas kohta

Silver Tabo
, reporter
Copy
Caleb Ewan.
Caleb Ewan. Foto: ALESSANDRO DI MEO / EPA

Itaalia velotuuri kaheksanda etapi (239 km) võitis finišispurdis austraallane Caleb Ewan (Lotto–Soudal), kes oli püüdnud etapivõitu ka eelnevatel päevadel, kuid pidi varem leppima nii neljanda, kolmanda kui ka teise positsiooniga.

24-aastane Ewan edestas lõpuspurdis itaallast Elia Vivianit (Deceuninck–Quick-Step) ning sakslast Pascal Ackermanni (Bora–Hansgrohe). Ainsa eestlasena suurtuuril osalev Tanel Kangert (EF Education First) ületas finišijoone peagrupis 27. kohal ning sai kirja võitjaga sama aja (5:43.32).

Üldliidrina jätkab itaallane Valerio Conti (UAE Team Emirates), kes lõpetas täna sarnaselt Kangertile 69-mehelises peagrupis, kui teenis kokkuvõttes 58. koha. Üldarvestuses jätkab teisena hispaanlane Jose Joaquin Rojas (Movistar Team, +1.32), kolmandal real asub itaallane Giovanni Carboni (Bardiani–CSF, +1.41). 32-aastane Kangert tõusis üldarvestuses kahe koha võrra ning asub nüüd 34. positsioonil (+8.15).

Homme on Itaalia velotuuril kavas 34,8 km pikkune individuaalstardist temposõit. Kokku sõidetakse Giro d’Italial 21 etappi. Velotuuri võitja selgub 2. juunil Veronas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles