Rekonstrueeritud Narva-Jõesuu jahisadam ootab külalisjahte

Jaano Martin Ots
Copy
  • Narva-Jõesuu sadam rekonstrueeriti euroraha abil projektist 30 Miles

19. mail avati pidulikult Narva-Jõesuu rekonstrueeritud jahisadam. Sadama avamise puhul korraldati Narva-Jõesuus regatt.

Sadam rajati Narva jõe kaldal Suur-Lootsi tänaval olnud vana betoonkai kohale. Kai ja kaldapealne korrastati, lisati uus ujuvkai ning sadamateenuste osutamiseks vajalikud seadmed. Uues sadamas on 19 kaikohta, töötab veesõidukitele mõeldud tankla. 

Sadamakapten Denis Uglanov ütles, et sadam teenindab väikelaevu süvisega kuni 3 meetrit. Sadamakai ääres on veesügavust rohkemgi, kuid vastu võetavate aluste maksimaalse süvise määrab ära Narva jõe suudme sügavus. 

Narva-Jõesuu uus sadam rõõmustab eriti kohaliku purjespordikooli õpilasi, kes saavad nüüd oma paatidega turvaliselt ja mugavalt jõele treenima ja võistlema.

Kuna Narva jõgi on piiriveekogu, tuleb sellel veesõidukitega liiklemiseks eelnevalt teavitada Politsei- ja Piirivalveameti kordonit. Öisel ajal on piiriveekogul liiklemine keelatud.

Kesk-Läänemere programm toetas Narva-Jõesuu linna sadama rekonstrueerimise projekti 212 500 euroga ja Euroopa Regionaalarengu Fond 209 100 euroga. Narva-Jõesuu linna omafinantseering on vastavalt 37 500 eurot ja 36 900 eurot. Linnavalitsuse poolt lisandus veel mitteabikõlbulik omafinantseering summades 276 000 ja 273 000 eurot, teatas Narva-Jõesuu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles