Tartlannade koor tõi Vietnamist kolmekordse võidu

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor nautis edu koorikonkursil Vietnamis.
Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor nautis edu koorikonkursil Vietnamis. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor osales Vietnami kuuendal rahvusvahelisel koorikonkursil Hội Anis ja pälvis kõigis kolmes osaletud võistluskategoorias esimese koha. Kokku võistles 21 koori. Hoolimata väga kuumast ilmast sai tartlannade koor lisaks kolmele võidule ka osalenud kooride suurima punktisumma.

Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori peadirigent Triin Koch on oma tööga varemgi kõrgeid auhindu saavutanud. «Soovisime end proovile panna uues olukorras ja kultuuriruumis,» kommenteeris ta. «Aasia kooride kõrge tase on teada kogu maailmas ning võrdlus nendega pakkus põnevust ja väärtuslikku tagasisidet. Olen väga õnnelik, et naiskoor suutis näidata stabiilselt head kvaliteeti kõikidel esinemistel.»

Koorilauljatele andis konkurss Vietnamis hindamatu kogemuse. «Fantastiline! See energia, mis koori sees oli, kui hakkasime aru saama, et võitsime kõige pingelisema, rahvalaulu kategooria, oli uskumatu,» ütles esimese aldi laulja Marili Palover.

Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor on 74-aastase ajalooga kontserdikoor, mis tunnistati eelmisel aastal taas Eesti parimaks naiskooriks. Dirigent Triin Kochile on muusikalises töös abiks koormeister Kaisa Kuslapuu ja hääleseadja Vivian Kallaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles