Kommersandi poliitikatoimetus lahkus survestamise tõttu töölt

Copy
Ajaleht Kommersant.
Ajaleht Kommersant. Foto: Aleksandr Nemenov/afp/scanpix

Vene suurima päevalehe Kommersandi poliitikatoimetus astus esmaspäeval terves koosseisus ametist tagasi, et avaldada meelt tsensuuri vastu pärast kahe staažika ajakirjaniku vallandamist.

Massiline töölt lahkumine Kremli-meelsele magnaadile Ališer Usmanovile kuuluvas ajalehes on haruldane protest Vene meediasektoris, mis valdavalt järgib valitsuse liini.

«Omanikel on õigus teha personaliotsuseid,» ütles asetoimetaja Gleb Tšerkasov Facebookis. «Töötajatel on õigus nendega mitte nõustuda ainsal võimalikul viisil: töökohta vahetades.»

Tšerkasov ütles, et tema ja veel kümme ajakirjanikku, kes moodustavad Kommersandi poliitikatoimetuse, lahkusid ametist pärast seda, kui juhatus sundis ühe loo tõttu lahkuma kaks staažikat reporterit.

Ivan Safronov ja Maksim Ivanov olid Kommersandis töötanud kümme aastat. Möödunud kuul kirjutasid nad artikli, kus öeldi, et Vene föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko võidakse välja vahetada.

«Mulle meeldivad personaliuudised ja ennustused. Tundub, et kõigile need ei meeldi,» kirjutas Ivanov Facebookis.

Ta kinnitas töölt lahkumist uudisteagentuurile AFP, kuid ei kommenteerinud asja täpsemalt.

Kommersandi asetoimetaja Renata Jambajeva, kes on ajalehes töötanud 18 aastat, ütles, et need vallandamised olid vaid kõige hiljutisem näide survestamisest.

Jambajeva kirjutas Facebookis, et ajalehe 2006. aastal ostnud Usmanov on «hävitamas üht Venemaa parimat meediaväljaannet».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles