Kaljulaid rõhutas Zelenskõiga kohtumisel korrupitsioonivastase võitluse tähtsust (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ukraina president Zelesnkõi ja Eesit president Kaljulaid kohtumisel Kiievis.
Ukraina president Zelesnkõi ja Eesit president Kaljulaid kohtumisel Kiievis. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ametisse vannutamisel osalenud ning seejärel uue presidendiga töökohtumise pidanud president Kersti Kaljulaid rõhutas korruptsioonivastase võitluse tõhustamise ja majanduskeskkonna usaldusväärsuse suurendamise olulisust Ukrainas.

President Kaljulaid õnnitles president Zelenskõid ametisse asumise puhul ning avaldas

Ukraina ja Eesti president kohtusid. 
Ukraina ja Eesti president kohtusid. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

oma kolleegile jätkuvat toetust Ukraina Euroopa Liidu ja NATO-suunalistel püüdluste osas. «Ukraina kuulub Euroopasse ja Euroopa ei tohi unustada, et Ukrainas käib sõda ning Krimm on jätkuvalt okupeeritud,» ütles Vabariigi President. 

Samas tõi riigipea välja, et kogu läänemaailm jälgib pingsalt uue riigipea esimesi samme nii võtmeametikohtade täitmisel kui poliitikate kujundamisel. «Välisinvesteeringuid mittesoosiv majanduskeskkond ja ka kohati takerduv korruptsioonivastane võitlus on probleemid, mis takistavad Ukraina arengut ja inimeste jõukuse kasvu. Ametisse asunud riigipeal on hea võimalus nüüd näidata, et Ukraina püsib jätkuvalt valitud kursil nende probleemidega võitlemisel,» ütles president Kaljulaid pärast kohtumist Zelenskõiga.

Vabariigi President oli täna töövisiidil Ukrainas, kus osales president Zelenskõi ametisse vannutamisel ning kohtus riigipeaga. Lisaks toimus Kiievis kolme Balti presidendi ja Ameerika Ühendriikide energeetikaministri Rick Perry töökohtumine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles