Trump: USA ei kavanda kõnelusi Iraaniga

BNS
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Drew Angerer / AFP

USA president Donald Trump ütles, et Washington ei kavanda kõnelusi Iraaniga ja kui Teheran tahab läbirääkimisi pidada, tuleb tal astuda esimene samm.

«Võltsuudised edastasid tüüpilise valeteate, midagi teadmata, et USA püüab korraldada läbirääkimisi Iraaniga. See on valeuudis,» kirjutas Trump Twitteri säutsus täpsustamata, millist teadet ta silmas peab.

«Iraan annab meile teada, kui nad on kunagi valmis. Seni jätkab nende majandus kokkuvarisemist - väga kurb iraani rahva jaoks!» säutsus Trump.

Trump hoiatas pühapäeval karmisõnaliselt Iraani öeldes, et rünnaku puhul riik hävitatakse.

«Kui Iraan tahab võidelda, siis on see Iraani ametlik lõpp. Ärge enam kunagi ähvardage uuesti Ühendriike,» kirjutas Trump sotsiaalmeedias.

USA meedia andmetel on kõige karmimalt Iraani suhtes meelestatud riiklik julgeolekunõunik John Bolton, kuid teised administratsioonis on olukorra pingestamise vastu. Trump on isegi öelnud, et peab Boltoni ohjeldama.

USA saatis väidetavalt Iraanist, kuid senini täpsustamata ohule viidates Pärsia lahele lennukikandjagrupi. USA on juba Iraagist ära toonud mittehädavajaliku diplomaatilise personali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles