Pooled paarid tülitsevad puhkusel just sellepärast

Naine
Copy
Foto: Roman Carey / Pexels

Puhkuse mõte peaks olema ikka lõõgastumine ja õnnetunde kasvatamine. On aga üks kindel teema, mis ajab iga teise paari tagajalgele. 

Mõnus puhkus palmide all, väljasõit mägedesse või lühireis New Yorki: kui puhkama minnakse paarina, siis võivad nii mõnelgi juhul lahvatada  ootamatud tüliküsimused. See tuleb eelkõige sellest, et me korraga — olles kaugel eemal argipäevast — veedame mitu päeva järjest 24 tundi ööpäevas koos. 

Riidu võivad ajada erinevad asjad, ent on üks kindel teema, mis tekitab igas teises paaris palju tugevamaid tundeid kui ainult elavat diskussiooni: töö!  

Veel üks kiire meil, vahepeal kõne ülemusega või lausa terve kaust puhkusel kaasas loovad ideaalsed tingimused suureks konfliktivõimaluseks. 

Viimane on ka mõistetav, sest esiteks peaks puhkus eelkõige taastumiseks olema ja teiseks, kui ikka kaaslane on sel ajal pidevalt tööga hõivatud, ei saa ka teine pool tõeliselt lõdvestuda.

Nii et tee oma teisele poolele teene ja jäta töö puhkusele minnes koju. 

Hea lahendus

Kui kontakti hoidmine kolleegidega puhkuse ajal on tõesti möödapääsmatu, siis pane reeglid paika — ja pea neist ka kinni. 

Anna oma töökaaslastele enne ärasõitu teada näiteks järgmist: 

  • Ühendust võib võtta ainult hädajuhul.
  • Ühendust saab võtta näiteks meili teel, kuid mitte helistada.  
  • Sa vaatad oma kirjad üle kord päevas ja kindlal kellaajal. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles