Lennart Meri Konverentsil osalenud Vene opositsionäär peeti kinni (3)

Copy
Leonid Volkov Lennart Meri konverentsil.
Leonid Volkov Lennart Meri konverentsil. Foto: Erik Tikan / Postimees Grupp/Scanpix

Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi staabiülem Leonid Volkov peeti täna eelmisel aastal korraldatud meeleavaldusega seoses kinni ja teda ähvardab kuni 30-päevane vanglakaristus.

Volkov ütles Interfaxile, et politsei pidas ta kinni ja viis protokolli koostamiseks jaoskonda. «Mind võeti kinni ja toimetati Daniili siseasjade osakonda,» ütles Volkov täna.  

Hiljem täpsustas ta, et protokoll vormistati mullu 9. septembril pensioniea tõstmise vastu korraldatud meeleavalduse eest. Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš ütles, et politsei pidas Volkovi kinni teel tööle.

«Nad võtsid ta kinni sõnadega «oleme teid juba kaua oodanud»,» kirjutas Navalnõi Twitteris. Volkovit ähvardab kuni 30-päevane vanglakaristus.

Alles möödunud nädalavahetusel osales Volkov Tallinnas toimunud Lennart Meri Konverentsil, kus arutles muu hulgas Venemaa kodanikuühiskonna teemadel. 

Eelmise aasta 9. septembril avaldas 2000 Navalnõi pooldajat meelt pensioniea tõstmise vastu, mitusada inimest peeti kinni. Navalnõi ise oli toona haldusvangistuses.

Navalnõi korruptsioonivastase fondi advokaat Vjatšeslav Gimadi ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et Volkov ei saanud toonast meeleavaldust korraldada, sest ta ei viibinud siis Venemaal.

Navalnõi ise istus eelmisel aastal protestiseaduse rikkumise eest kahel korral vangis - üks kord 30 ja teine kord 20 päeva. Navalnõi eestvedamisel on korraldatud viimaste aastate suurimad protestiaktsioonid president Vladimir Putini vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles