Uus toode: Rannamõisa tõi pühadeks turule terve värske kalkuni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukalkun peolaual.
Jõulukalkun peolaual. Foto: Rannamõisa

Rikkalikku linnuliha valikut pakkuv Maag grupi turustaja Rannamõisa tõi üle hulga aja taas Eestis müüki terve värske kalkuni.


Rannamõisa kaubamärgi tootejuht David Pärnamets ütles, et viimati müüs aastatel 1993-1995 Eestis värsket kalkunit tervena ehk rümbana Järlepa. Nüüd turule paisatavad kalkunid on pärit Leedust.

Pärnametsa hinnangul on tarbijad hakanud üha enam tervisliku toitumise põhitõdesid järgima, mistõttu on Eestis linnuliha tarbimine, hoolimata üldisest lihatarbimise langusest, aasta-aastalt kasvanud.

«Kõige rohkem süüakse broileriliha, kuid üha jõudsamalt kasvab ka teiste linnulihade tarbimine ning kuna pühade ajal ollakse altimad tavapärase broileriliha asemel midagi muud katsetama, otsustasime tarbijate valiku rikastamiseks turule tuua terve jahutatud kalkuni,» rääkis ta.

Ta lisas, et kuna jõuluajal on reeglina söögikorrad rahvarohkemad, siis eelistatakse valmistada tervet lindu ning seega on keskmiselt 5-6 kg kaaluv värske kalkun pühadelauale igati sobilik.

Prisma peremarketi ostujuhi Tiia Karu sõnul on koostöös Maag grupiga kaupluste müügilettidel lai valik Rannamõisa jahutatud linnuliha. «Värske pardi- ja haneliha on saanud paljude tarbijate lemmikuks, värske terve kalkuni müüki toomine enne suurt jõulupüha on igati tervitatav. Usun, et nii mõnigi tarbija, kes on plaaninud jõululauale pearoana kalkunit, valib pidusöögiks just jahutatud kalkuni, mis on külmutatud tootest märksa kvaliteetsem,» lausus ta.

Pärnametsa sõnul osteti mullu jõulukuus üle 17 tonni värsket pardiliha, 10 tonni haneliha ja küülikuid müüdi kokku 10 000 tükki. «Tänavuste pühade ajal prognoosime mullusest kolmandiku võrra suuremat haneliha müüki ning usutavasti jõuab Eesti elanike peolauale vähemalt viis tuhat kalkunit,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles