Pärnumaalt jõuab lauluväljakule 70 kollektiivi

Copy
27. laulu- ja 20. tantsupidu toimub 4.–7. juulini. 
27. laulu- ja 20. tantsupidu toimub 4.–7. juulini. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Laulupeo meeskond avalikustas täna koorid ja orkestrid, kes pääsevad 27. laulupeole. Meie maakonnast laulab ja mängib pilli 70 kollektiivi, sealhulgas sega-, nais-, laste-, poiste-, meeste- ja mudilaskoorid ja puhkpilliorkestrid. Esindatud on Pärnu linn ja Häädemeeste, Lääneranna, Põhja-Pärnumaa, Saarde ja Tori vald.

27. laulupeol „Minu arm“ osaleb üle 35 000 peolise 1020 kollektiivist. Nii on tänavune pidu 150 aasta pikkuses ajaloos arvukaima osalejaskonnaga.

Kunstiline juht Peeter Perens tõdes, et eelproovides avanenud pilt rõõmustas. “Repertuaari omandamisel tõstan esile lauljate targa juhendamise. Saime taas kinnitust, et peale lauljate on juubelipeo väärilises vormis koorijuhidki,” märkis ta.

Perensi sõnutsi oli eelproovide eesmärk ühine harjutamine suure peo dirigentide käe all. Samuti vahetu tagasiside ja selgitused.

Muusikatoimetaja Ave Sopi jutu järgi on eelmiste pidudega võrreldes kasvanud enim nais- ja segakooride arv. Ühtlasi osaleb üldpidude ajaloo suurim hulk mudilasi: üle 6800. Peale selle võtab osa rekordarv külaliskollektiive: 25 väliseesti ja 17 väliskoori 1555 laulja-pillimängijaga. Täna avaldatud nimekirjast leiab eelproovid edukalt läbinud koorid ja orkestrid.

Tänavuse peo avakontsert on pühendatud õpetajatele, vaadates tagasi Eesti muusikalukku Jānis Cimzest tänaste heliloojateni. Teine kontsert on traditsiooniline ja selleks puhuks on heliloojad loonud rohkesti täiesti uusi ja uudses seades teoseid. Samuti esitatakse laulupidude klassikuid.

Laulu- ja tantsupidu “Minu arm” toimub Tallinnas 4.–7. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles