Elektrike eksitus jättis linna tundideks vooluta

Copy

Eile veidi enne keskpäeva tabas Kuressaare linna taas kord suurem elektrikatkestus, kui vooluta jäi ligi 1400 klienti põhiliselt kesklinna piirkonnas.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Peeter Liik rääkis Kadi raadio uudistele, et voolukatkestuse põhjustas plaaniline hooldustöö, mis toimus Kuressaare Ringtee lähistel. 

Kell 11.13 vigastati ehitustööde käigus ühte maakaablit, mille tagajärjel tekkis võrgus ülepinge ning sellest tulenevalt purunes veel neli maakaablit. Sel hetkel jäi vooluta 1370 tarbijat. Kohe alustati rikkekohtade tuvastamist, et tekitada ringtoitevõimalus ja taastada klientidele elektriühendus. Orienteeruvalt kella 13-ks suudeti vool taastada umbes pooltele klientidele, ülejäänud said voolu tagasi veidi enne kella 15. 

Ehitustöid tegi Elektrilevi lepinguline partner, kelle nime Liik ei soovinud esialgu avaldada, kuna täpsed rikke põhjused on alles selgitamisel. 

Küsimusele, kas ulatuslikku voolukatkestust oleks saanud ka vältida, vastas Liik, et plaaniliste hooldustööde käigus ei tohiks selliseid kaabli vigastamisi tekkida. 

“Kindlasti on kavas Elektrileviga sel teemal taas kohtuda, et arutada, kuidas sagedasi katkestusi saaks ära hoida,” kinnitas Saaremaa vallavanem Madis Kallas.

Elektri puudumise tõttu jäi Kuressaare kultuurikeskuses eile näiteks ära Ugala teatri lasteetendus “Vai-vai, vaene Vargamäe”. Europarlamendi eelvalimisteks sai kesklinna jaoskonna avada alles kell 14. 

Suur elektrikatkestus tabas Saaremaad ka tänavu jaanuaris. Ligi neli tundi kestnud katkestus puudutas 13 800 klienti ja oli samuti tingitud remonditööde ajal tehtud vigadest.

Asja uurinud konkurentsiameti hinnangul ei oleks jaanuaris katkestust toimunud, kui Sikassaare alajaama 35 kV pingetrafo remonttööde ettevalmistamisel oleks järgitud nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles