Huawei turuosa võib Eestis märkimisväärselt kahaneda (1)

BNS
Copy
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Kui Huawei ja Google'i koostöö lõpeb, kahaneb Hiina suurkontserni turuosa Eestis märkimisväärselt, usub tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

USA andis äsja Huaweile 90 päeva ajapikendust ning piirangud rakenduvad augusti keskpaigast. Roonemaa sõnul see Huawei jaoks eriti midagi ei muuda, vahendas teisipäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera

Huawei praegused kliendid saavad Google'i rakendusi ikka kasutada, kuid võib juhtuda, et turvauuendused jõuavad klientideni viivitusega. Piirangud puudutavad selgemalt uusi Huawei telefone. Huawei ei kaota täielikult ligipääsu Androidile, kuna Android on avatud lähtekoodiga programm. Kuid Huawei jääb ilma Google'i mobiilirakendustest. Nende hulgas on näiteks Youtube ja Google Maps.

«Huawei on väga suur telefonitootja, ta on ikkagi maailmas seal number kaks või kolm ja Eestis ka number üks või kaks, ma arvan, sõltuvalt operaatorist pigem kaks, Samsung on ees. Nii et tegemist on ikkagi väga suure telefonitootjaga ja nende jaoks ikkagi muutub ülimalt keeruliseks tulla nüüd välja telefonidega, mis võib-olla maksvad seal 700, 800, võib-olla 1000 eurot ja öelda, et vaadake kogu seda Google-asjandust, kogu äpi poodi, mitte midagi ei ole, see on üliraske,» selgitas Geeniuse vastutav väljaandja Henrik Roonemaa.

Kuigi USA lükkas piirangu Huaweile augusti keskpaigani edasi, siis Roonemaa sõnul see tegelikult saabuvat olukorda ei muuda. Huawei saab edaspidi kasutada ainult Androidi avatud versiooni.

«Kui inimene ostab telefoni, siis ta tahab, et kõik tema podsäpid, instagrammid, facebookid, mis iganes ta sinna paneb, et nad oleksid olemas - ja seal ei ole. Kui seal ei ole isegi äpipoodi, siis sul ei ole isegi äppe ja kui turul ikkagi konkurentsi ja valikut on, siis ma arvan, et on väga raske veenda, miks ta peab minema seda Huaweid ostma,» rõhutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles