15-aastaselt olümpiavõitjaks kroonitud dopingupatune lõpetas karjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Ruta Meilutyte.
Ruta Meilutyte. Foto: JOEL MARKLUND / imago/Bildbyran

15-aastaselt Londoni olümpiamängudel 100 meetri rinnuliujumises olümpiavõitjaks kroonitud leedulanna Ruta Meilutyte lõpetas seitse aastat hiljem sportlaskarjääri.

Meilutyte sattus hiljuti dopinguskandaali, kui dopinguküttidel ei õnnestunud teda tabada mullu 22. aprillil, 19. augustil ning tänavu 28. märtsil. Kui aasta jooksul puududa kolmelt testilt, siis tähendab see automaatselt positiivset dopinguproovi ning toob kaasa kuni kahe aasta pikkuse võistluskeelu.

«Sportlane võtab täieliku vastutuse testidelt puudumise osas,» teatas Leedu ujumisliit, lisades, et Meilutyte ei teavitanud kohalikule antidopingule oma asukohta. Leedu antidopingu liige Kristina Jagminene nimetas sportlase käitumist häbiväärseks eksimuseks.

Kahe kuu eest 22. sünnipäeva tähistanud Meilutyte kommenteeris karjääri lõpetamist järgmiselt: «Olen valmis alustama uut peatükki oma elus. Tänan kõiki, kes mind sellel teel toetasid.» Ta lisas, et alustab uuesti õpinguid ja tahab kogeda «igapäevaseid lihtsaid asju» ning mõista paremini nii ennast kui ka maailma.

Karjääri jooksul erinevatelt tiitlivõistlustelt 31 medalit, neist 20 (!) kuldset, võitnud Meilutyte tunnistas eelmisel aastal, et kannatab depressiooni all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles