Kaczyński: Le Peni parteil on sidemed Moskvaga (6)

Copy
Jarosław Kaczyński.
Jarosław Kaczyński. Foto: Reuters / Scanpix

Mõne Euroopa Liidu riigi erakondadel, seal hulgas Prantsuse paremäärmuslaste liidri Marine Le Peni parteil on sidemed Moskvaga ja nad saavad sealt toetust, ütles Poola konservatiivse võimuerakonna Seadus ja Õiglus (PiS) esimees Jarosław Kaczyński täna ilmunud usutluses.

Kaczyński sõnad ajalehele Gazeta Polska näitavad, et tema erakonna umbusk Venemaa vastu võib saada takistuseks koostööle Le Peni Rahvusliidu (RN) ja Itaalia siseministri Matteo Salvini Põhjaliigaga, sest ka Salvinil on Venemaaga sõbralikud suhted.

Salvini kutsus Euroopa riikide rahvuslased eelmiseks laupäevaks Milanosse kokku, et luua ühisrinne eelseisvateks Euroopa Parlamendi valimisteks, kuid ka seal said takistuseks erimeelsused suhtumises Venemaasse.

Itaalia siseminister tahab juhtida euroopa rahvuslasi Brüsseli nõndanimetatud ebaseadusliku okupatsiooni vastu selle liikmesriikides. Varem sel aastal külastas Salvini ka Varssavit. 

«Ma näen poliitilisi liikumisi, mis tegutsevad erinevates riikides, mis on ilmselgelt seotud Moskvaga ja saavad sellelt toetust. Proua Le Peni liikumine on sellest hea näide,» ütles Kaczyński. 

«Seega on kõige tähtsamaks küsimuseks, kas selliste liikumiste poliitikat mõjutaks Kreml, kui nad muutuvad EL-i peamiseks jõuks? Teiste sõnadega, kui tugevad on need sidemed ja sõltuvusaste?» küsis Poola mõjuvõimsaimaks isikuks peetav poliitik.  

Le Peni partei Rahvusliit, endise nimega Rahvusrinne, võttis miljoneid eurosid laenu Moskva pangast First Czech Russian Bank, kuna teised pangad, kellega ta ühendust võttis, ei ole tema väitel olnud nõus laenu andma.

Le Pen on väljendanud toetust Krimmi annekteerimisele, ent kinnitas oma maikuise visiidi ajal Eestisse, et ei ole ühegi välisriigi kontrolli all ning ei lubaks ka Euroopal sattuda Putini «käpa alla». 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles