Briti peaminister hoiatas taas parlamenti Brexiti-leppe hülgamise eest

BNS
Copy
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May üritas parlamenti ühtsele rajale suunata, kuid ei ole seni endiselt riiki ummikust välja viinud. 
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May üritas parlamenti ühtsele rajale suunata, kuid ei ole seni endiselt riiki ummikust välja viinud. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AFP/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May hoiatas veelkord parlamenti Brexiti-leppe hülgamise eest.

«Brexiti võimalused on liiga suured ja ebaõnnestumise tagajärjed liiga tõsised selleks, et me võiksime riskeerida edasise viivitamisega. Kui te leppe hülgate, siis on meil ees vaid ummiktee ja lõhestumine,» ütles May.

May lubas teisipäeval seadusandjatele muudetud Brexiti-lepet öeldes, et see on viimane võimalus ummikseisu lõpetamiseks. Muu hulgas annab ta parlamendisaadikutele võimaluse otsustada, kas korraldada EL-ist lahkumiseks uus referendum.

May ütles, et kui ta toob lahkumisleppe juuni alguses taas parlamenti, kaasneb sellega uus pakett meetmeid, mis loodetavasti tagavad enamuse toetuse.

May on lubanud lahkuda ametist kohe pärast hääletust uute meetmete üle, olgu tulemus milline tahes.

Parlamendiliikmed reageerisid aga peaministri uuele pakkumisele raevukalt. Brexitit pooldavad konservatiivid süüdistasid Mayd reetmises, leiboristide arvates ei ole järeleandmised piisavad.

Vastuseisu võtab kokku keskkonnaministri Michael Gove vihje, et juuni esimesse nädalasse kavandatud hääletusi ei pruugigi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles