Trump ja Pelosi jätkasid nägelemist Muelleri uurimise osas

BNS
Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Douglas Christian / ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi väitis kolmapäeval taas, et president Donald Trump võib olla süüdi ametlikku süüdistust väärivas teos.

«President tõkestab õigusemõistmise toimimist ja on osa peiteoperatsioonist, mis võib olla süüdistust ja tagandamist vääriv rikkumine,» ütles Pelosi.

Pelosi arvates on see, et Trump on jätnud tähelepanuta kongressi nõudmised, võrreldav president Richard Nixoni kukutanud hämamistega.

Trump on korduvalt Pelosi süüdistused tagasi lükanud.

«Ma ei harrasta mingisugust peitmist,» ütles Trump.

Trump lükkas juba varem päeval tagasi kongressi demokraatide süüdistused Venemaa sekkumist riigi poliitikasse uurinud juurdluse tulemuste «kinnimätsimises.»

«Ma ei tegele kinnimätsimistega,» ütles Trump kiiruga korraldatud pressikonverentsil Valges Majas, kus ta oli vahetult enne seda kohtunud kongressi demokraatide liidrite Chuck Schumeri ja Nancy Pelosiga.

«Seega viige need võltsjuurdlused lõpule,» lausus Trump, hoogustades rünnakuid uurimiste vastu, mida demokraatidest seadusandjad on alustanud tema rahaasjade ja tegevuse suhtes presidendina.

Esindajatekoja spiiker Pelosi süüdistas Trumpi varem eriprokurör Robert Muelleri 22 kuud kestnud juurdluse tulemuste «kinnimätsimises.»

Esindajatekoja spiiker on demokraatidest parteikaaslaste üha suurema surve all alustada Trumpi suhtes tagandamisprotsessi, ehkki ta ise seda ei toeta ja tahab keskenduda juurdlustele presidendi kahtlase tegevuse päevavalgele toomiseks.

Trump  süüdistas teisipäeval demokraate, et need olid pettunud eriprokurör Muelleri uurimise tulemustes ja tahavad seda nüüd korrata.

«Pärast seda, kui raisatud on 40 miljonit USA maksumaksjate raha, läbi töötatud 1,4 miljonit lehekülge dokumente ja küsitletud pea 500 inimest. Ja siis selgus, et see ei vasta demokraatide soovidele. Nüüd tahavad nad seda korrata. Seda ikka teha ei tohi, see on juba halb meie riigile,» kirjutas Trump sotsiaalmeedias.

Trump märkis, et demokraadid tahavad küsitleda samu inimesi ja uurida samu dokumente ja sündmusi, mida Mueller, kuid teha nendest teistsuguseid ehk endale sobivaid järeldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles