Emilia «Daenerys Targaryen» Clarke õppis Hitlerilt, kuidas pidada võimas kõne

Inna-Katrin Hein
Copy
Danereys Targaryen (Emilia Clarke) pidamas «Troonide mängu» finaalosas kõne
Danereys Targaryen (Emilia Clarke) pidamas «Troonide mängu» finaalosas kõne Foto: / AP/Scanpix

Menusarjas «Troonide mäng» lohede ema Daenerys Targaryeni kehastanud inglanna Emilia Clarke avaldas, et kaheksanda hooaja kuuenda osa kõne pidamiseks vaatas ta Saksamaa kunagise juhi Adolf Hitleri ja veel mitme 20. sajandi kuulsa riigijuhi kõnesid.

32-aastane näitlejanna pidas kõne ülem-valüüria keeles ning ta harjutas pikalt, et kõik rõhud ja nüansid oleksid õiges kohas, teatab msn.com.

«Selleks, et pidada kõne väljamõeldud keeles, vaatasin palju videoid, mis tagantjärel tunduvad naljakad. Neil videotel pidasid diktaatorid ja teised liidrid kõnesid, rääkides erinevates keeltes. Ma ei saanud kõigest aru, mida nad ütlesid, kuid nende intonatsioon, näoilme ja žestid rääkisid väga palju,» selgitas staar.

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) «Troonide mängu» kaheksandal hooajal
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) «Troonide mängu» kaheksandal hooajal Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Clarke sõnul ei oska ta saksa keelt, kuid põhimõtteliselt sai ta Hitleri hääle ja kõne muutumise järgi aru, mida kuulus mees ütles.

Clarke tegelase kõne võeti üles rohelisel taustal ja filmi kokkumonterimisel lisati kõik vajalik.

Näitlejanna tunnistas, et hoolimata mitme kuu pikkusest harjutamisest, oli ta seda kõne pidades siiski mõnevõrra närvis.

«See kõne oli lõpukõne ja tähendas väga palju. Ma kartsin, et sõnad lähevad suus segamini ja mu kõne jääb nõrgaks, rikkudes kogu stseeni. Kui ma harjutasin seda kõne elukohas, siis esinesin nii oma pliidile kui külmkapile. Kujutasin, et ütlesin seda kogu Belfastile. Siiski oli aken suletud, et inimesed ei peaks mind hullumeelseks,» lausus staar.

Clarkel oli dialektiõpetaja, kes teda juhendas ja aitas.

«Keeleõpetaja oli mul alati käepärast, kuna arvasin, et ma ei saa hakkama. Kuid võttel juhtus midagi kummalist, ma sain selle kõnega kohe esimesel korral hakkama ja stseeni ei olnud vaja uuesti teha,» jätkas inglanna.

Danereys Targaryen (Emilia Clarke) pidamas «Troonide mängu» finaalosas kõne
Danereys Targaryen (Emilia Clarke) pidamas «Troonide mängu» finaalosas kõne Foto: / AP/Scanpix

Clarke'i sõnul oli see kogu sarja tegemise ajal esimene kord, mil tal ülem-valüüria keel hästi välja tuli ja keelt sõlme ei ajanud.

«Kui keegi oleks mul palunud järgmisel päeval see kõne sama hästi ette kanda, siis ma ei oleks kohe seda suutnud ega osanud. Kõnega stseeni võte toimus õigel ajal,» nentis näitlejanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles